Ексклюзиви
понеділок, 30 травня 2011 03:45

Із гострих носків черевиків роблять тупі

П'ятірка кращих взуттєвих майстрів Полтави, до яких найчастіше звертаються городяни.

Взуттєвий кіоск "Аркаша", вул. Майдан Незалежності, біля міського Будинку культури. У майстра Аркадія Кєсєльмана, 60 років, взуття ремонтували співаки та актори: Йосип Кобзон, Клара Лучко, Павло Зібров. Свого часу вони приїжджали в Полтаву з концертами. Постійним клієнтом Аркадія був колишній мер Анатолій Кукоба. Майстер єдиний у місті реставрує підбори, заварюючи тріщини гарячим повітрям. За роботу бере від 50 грн.

Взуттєва майстерня на вул. Маршала Бірюзова 66-А. Чоботар 35-річний Олександр Шейн свою роботу порівнює з творчістю. Найчастіше люди приносять взуття, яке треба полатати. Найскладніша — внутрішня латка. Щоб її поставити, треба розпороти половину черевика. За таку роботу бере від 35 грн.

Кіоск на ринку Юрівка. Андрій Іванченко, 43 роки, уміє переробляти носки гостроносого взуття на квадратні. Про технологію не розповідає, боїться конкуренції. Такий ремонт триває два дні. За це бере 70 грн.

"Ремонт взуття" на вул. Шевченка, біля школи №25. Олег Галінський, 31 рік, майстерню зробив у гаражі. Працює із двома братами. За день Галінський змінює набійки на шести парах взуття. Засиджується допізна. За набійки бере від 20 грн. Робить швидко та якісно.

Взуттєва майстерня на вул. Петра Юрченка, Авіамістечко. 54-річний Артем Харченко має два кіоски. Багатії часто замовляють йому ремонт взуття на дому. Набійки ставить за 2 год. Капітально ремонтує: змінює підбори, ставить набійки, прошиває, кладе підкладки. За все бере 150–200 грн, взуття має вигляд нового.

Зараз ви читаєте новину «Із гострих носків черевиків роблять тупі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути