четвер, 12 червня 2008 17:12

Ігор Свириденко стояв на воротах у Зальцбурзі

 

Команда українських міських, селищних та сільських голів повернулася з австрійського міста Зальцбург, де відбувався Європейський чемпіонат із футболу серед команд мерів. Від Полтавщини був міський голова Хорола Ігор Свириденко, 42 роки.

Усього брали участь 9 команд. Україна вперше виступала на таких змаганнях. Виборола третє місце. На першому — команда Німеччини, на другому — італійці.

— Я з дитинства люблю футбол, — розказує Ігор Володимирович. — Був і нападаючим, і півзахисником, і воротарем. Перед чемпіонатом кілька днів тренувалися — пригравалися командою, звикали до гри один одного.

Чемпіонат проходив у містечку Сент-Йохан-Альпендорф за 50 км від Зальцбурга.

— Я був воротарем. Зараз у мене травмоване коліно, бігати важко. Тому стояв на воротах, — каже Свириденко. — Під час гри поступилися 1:3 команді Німеччини. Із австрійцями зіграли внічию 2:2. У Польщі виграли 5:1, в Італії — 2:1. Зайняли друге місце у групі й у фіналі змагалися з командою Албанії. Гра була напружена, але ми перемогли з рахунком 3:2.

Команди змагалися у формі спонсорів чемпіонату. Але у фіналі українці й албанці одягли національну.

— Коли вийшли на поле, то заспівали гімн України. Більше ніхто цього не робив. У мене склалося враження, що в інших командах грали не тільки мери. Були ще й професійні гравці. У нашій — тільки любителі, мери міст.

За третє місце українській команді вручили медалі й сувенірні блюда з символікою чемпіонату.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Свириденко стояв на воротах у Зальцбурзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути