"Найсмачніший хліб печуть у Полтаві", — неодноразово доводиться чути захоплені відгуки про продукцію Полтавського хлібозаводу №3 товариства "Полтавахліб". Секрет популярності — вірність добрим хлібопекарським традиціям, завжди натуральна і корисна продукція. А ще — різноманіття асортименту. На хлібозаводі №3 виготовляють понад 50 видів випічки. Серед них — рум'яні пшеничні та житні паляниці, батони з хрумкою скоринкою, булочки і сухарики.
— На підприємстві використовуємо лише класичну технологію. Пшеничні сорти хліба готуємо на густих опарах, житні — на заквасках. Так вчиняли наші бабусі. Процес — довготривалий. Аби приготувати і спекти житній хліб, піде доба. Але легких шляхів не обираємо. Смак, аромат нашої випічки люблять полтавці. А ми — тримаємо марку й завжди гарантуємо своїм споживачам продукт високої якості, корисний та безпечний для здоров'я, — пояснює головний технолог товариства "Полтавахліб" Світлана Замориленко. Проводить по заводському цеху. Там тепло, пахне випічкою. У спеціальних шафах "росте" хліб. Далі — гарячі паляниці дістають із печі, акуратно складають на хлібні лотки.
Полтавські пекарі постійно розробляють нові види хлібобулочних виробів.
— Приходить людина у магазин — такий хліб їв, такий пробував, хочеться новенького. Ми прислухаємося до побажань споживачів, враховуємо їхню думку і оновлюємо асортимент. Адже скільки людей — стільки й смаків, — продовжує Світлана Григорівна.
На підприємстві "Полтавахліб" з'явилися новинки — "Хліб поживний особливий" і "Хліб пшеничний полтавський".
— "Хліб поживний особливий" — житньо-пшеничний, виготовляємо на натуральній житній заквасці власного виробництва, — Світлана Замориленко показує щойно випечений хліб. Він високий, м'який, із підрум'яненою скоринкою і житнім ароматом. — Його "родзинка" в тому, що у рецептуру додаємо патоку. Тому хліб довше залишається свіжий, не черствіє. Житньо-пшеничний полюбився багатьом. Випікаємо його найбільше серед інших виробів.
Додавання патоки збагачує продукт вітамінами, зокрема В1, В6, В12, фосфорною кислотою. "Хліб поживний особливий" корисний для людей із захворюваннями головного мозку, нервів, виразки шлунка.
— Ще одна новинка — "Хліб пшеничний полтавський", — Світлана Григорівна показує рум'яний пишний формовий хліб. — Виготовляємо його за класичною технологією, на густій опарі. Печемо з пшеничного борошна першого сорту, додаємо олію. Тому хліб такий ароматний, довше не черствіє, м'якушка не кришиться. Прикладаємо багато зусиль, пекарі формують заготовки тіста вручну, тому виходить, як домашній з печі.
На початку грудня на підприємстві "Полтавахліб", хлібозаводі №3, оновили три лінії для виробництва хліба. Завдяки цьому якість продукції стала ще кращою, а як наслідок цього — збільшилися обсяги виробництва і продажів. Пекарі говорять, на виробництво товариства "Полтавахліб" усе частіше телефонують полтавці. Вони не припиняють дякувати майстрам за такий смачний і натуральний хліб, завжди якісний, свіжий та корисний.
8
годин готують "Хліб поживний особливий", використовуючи житню закваску. Випікають у печі 38-40 хв. Щодоби виробляють близько 10 т такого хліба. Стільки ж печуть і "Пшеничного полтавського". Всього за добу на підприємстві випікають від 35 до 40 т хлібобулочних виробів.
До свят спечуть булочку "Смачну торбинку"
— Як кожні батьки думають, що покласти дітям під подушку до зимових свят, отак і ми замислилися, яким гостинцем порадувати маленьких споживачів. Цього року випікатимемо святкову здобу — "Смачну торбинку", — каже Світлана Замориленко.
Торбинку печуть із борошна вищого сорту, великої кількості цукру, маргарину, яєць, сухого молока. Всередину кладуть варене згущене молоко. Товариство "Полтавахліб", хлібозавод №3, випікає святкові вироби близько п'яти років. Малеча куштувала здобу у формі сніжинки, ялинки і святого Миколая.
— Товариство "Полтавахліб" вітає полтавців з Днем святого Миколая, — говорить Валентина Маджар, директор товариства "Полтавахліб". — Сердечно бажаємо вам, шановні, ЖИВОГО хліба на столі, добра, радості та великої духовної благодаті!















Коментарі