понеділок, 19 листопада 2012 05:45

Кажуть, що більше не роздаватимуть пайків

— Недавно ходила в об'єдінєніє "Наш дім — Полтава". Хотіла помочі на лєчєніє попросити. Двері зачинені, нікого немає. А сусідка каже, закриваються вони, бо Макара і Залужного не вибрали на виборах. То вони обідилися і більше не роздаватимуть пайків, — каже полтавка 67-річна Галина Петрівна, прізвища просить не називати.

Містом ширяться чутки, громадське об'єднання "Наш дім — Полтава" продає приміщення по вул. Степового Фронту за $315 тис. Раніше там працювала громадська приймальня. Усіх працівників об'єднання звільнили. Щотижневу газету "Перша полтавська", де писали про роботу лідерів, закрили, а редакцію розпустили.

Громадське об'єднання "Наш дім — Полтава" пропрацювало в обласному центрі понад два з половиною роки. Очолював його чинний мер Олександр Мамай. Уперше в обласному центрі малозахищеним сім'ям і пенсіонерам почали роздавати продуктові набори. У дворах багатоповерхівок облаштували дитячі майданчики. За рік до парламентських виборів у об'єднанні з'явилися ще два лідери — Олександр Залужний і Володимир Макар. Спочатку заперечували, що балотуватимуться до Верховної Ради, потім подали свої кандидатури як самовисуванці.

— "Наш дім — Полтава" справді продає приміщення, їхня газета не виходить. Технологія продуктових пайків провалилася, — говорить 39-річний Олег Пустовгар, голова Полтавської обласної організації "За Україну". — Можливо, частково це пов'язано з мером Мамаєм. Він витягував кандидатів, публічно агітував за них. Але навіть бабусі, які два роки отримують пайки від Мамая, розчарувалися в його роботі. Тому не проголосували.

У місті говорять, об'єднання фінансував народний депутат від Партії регіонів, мільярдер Андрій Веревський. До Верховної Ради мав провести п'ятьох самовисуванців із Полтавщини. Пройшли двоє — Олег Кулініч і Володимир Пилипенко. На продуктові набори та агітацію в одному окрузі витратили близько $2-3 млн.

— Працівників "Наш дім — Полтава" розпустили у відпустки. Скільки відпочиватимуть, не знаю. Два тижні точно. Що закриваємося — це чутки, — запевняє Наталія Сук, керуюча справами об'єднання. — Ми продовжуватимемо соціальні ініціативи, далі працюватимемо з інвалідами, дітьми, пенсіонерами. Планів багато.

Зараз ви читаєте новину «Кажуть, що більше не роздаватимуть пайків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути