Ексклюзиви
четвер, 20 січня 2011 17:11

Елітну школу збудують за три роки

В обласному центрі хочуть створити "Приватний навчально-виховний комплекс імені Федора Моргуна". Це колишній перший секретар Полтавського обкому партії, академік, письменник.

— Ідея заснувати школу-пансіонат виникла 2002 року, — розповідає Микола Лебедик, керівник громадської організації "Незалежний центр стратегічних досліджень". — Прагнув її створення ще Федір Моргун. Хотів, аби це був заклад комплексної освіти, на кшталт американського студентського містечка.

Зі слів Лебедика, школа буде розрахована на тисячу учнів. На її території розмістять дошкільний навчальний заклад, власне школу, будинок із квартирами для вчителів, вихователів, а також пансіонат на 300 учнів з інших міст та сіл. Іще збудують футбольне міні-поле, спортзал і трибуни.

— 2008 року Моргун зумів знайти інвесторів, які готові пожертвувати на будівництво шість мільйонів доларів, — каже Лебедик. — Спочатку хотіли зводити в Кременчуці. Влада виділила землю, але її прихопили якісь жуліки. Зараз плануємо провести соцопитування серед батьків учнів перших–одинадцятих класів у Полтаві. Якщо більшість будуть "за", звернемося до влади, аби підтримала проект.

Микола Лебедик стверджує, за підтримки міської влади таку школу можна спорудити за три роки. Загалом на будівництво потрібно $10 млн. Аби його довершити, хочуть узяти кредит іще на $4 млн. Вартість навчання буде 2–2,5 тис. грн на місяць. Частину місць виділять для малозабезпечених та дітей із сіл.

Зараз ви читаєте новину «Елітну школу збудують за три роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути