пʼятниця, 21 грудня 2007 17:21

Дід Мороз Василь Голуб тікав від дітей через вікно

  Василь Голуб: ”Найбільше всі стараються напоїти Діда Мороза”
Василь Голуб: ”Найбільше всі стараються напоїти Діда Мороза”

61-річний народний артист України Василь Голуб із Полтави 37 років поспіль грає роль Діда Мороза. У новорічну ніч він розважатиме публіку на "блакитному вогнику" в Будинку культури.


Пам"ятаєте свій перший виступ у цій ролі?

— Мені натягли бороду і вдягли шубу у восьмому класі. Просто я був найвищим серед хлопців. Тоді я тільки роздавав цукерки. Удруге запросили в школу, коли вчився в культосвітньому училищі на Івано-Франківщині. Я всіх привітав, розказав пару віршів... Далі не знав, що робити. Всі від мене чогось чекали. Так я не довго думаючи вибіг із залу і вистрибнув через вікно в сусідній кімнаті.

Де граєте Діда Мороза нині?

— У ресторанах для колективів організацій, санаторіях, дитсадках. Часто відкриваю міську ялинку.

Як готуєтеся до виступів?

— Раніше сценарії завчав. А тепер перед святом прочитаю — і вже знаю напам"ять. За ці роки вивчив усі дитячі віршики й пісеньки.

Які курйози запам"ятали?

— Торік у дитсадку грав Святого Миколая. Один подарунок залишився. До мене на сцену підходить якесь маля і на весь голос кричить: "Я вже покакав!". Глядачі в залі заливаються сміхом, а воно своє. Аж доки вихователі не забрали зі сцени. Просто під час роздачі дарунків хлопчик сидів на горшку в туалеті.

Із ким легше — з дітьми чи з дорослими?

— Звісно, з дітьми. Вони вірять у казку. Багатьом дорослим під Новий рік аби напитися. Починають мене за бороду смикати. А найбільше всі хочуть напоїти. Я під час виступів і граминки спиртного в рота не беру. А вони все тикають.

Де берете костюми?

— Шию сам. Часто дружина допомагає. У мене їх два, червоного кольору. Легший — для виступів у приміщеннях, обшитий білим атласом і бісером, наче покритий снігом. Другий — тепліший, із хутром.

Скільки платять за виступи?

— За новорічні ранки в дитсадках — до 100 гривень. За вечір у ресторані чи вдома за замовленням — до 200 гривень. За новорічну ніч беру 400 гривень.

Акторська зарплата в мене — тисяча гривень. Було, гримуємося перед виступами і плануємо, кому з гонорарів віддамо борги. І завжди клянемося, що відіграємо в цьому році і спалимо костюми.

Втомлюєтеся?

— Це виснажливо. Спочатку гримуєшся так, щоб у дитини не виникло найменшої підозри в твоїй справжності. А тоді стараєшся кожному догодити.

Зараз ви читаєте новину «Дід Мороз Василь Голуб тікав від дітей через вікно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути