четвер, 17 вересня 2009 16:44

Центр Миргорода відремонтували за два мільйони гривень

Автор: фото: Микола МАРЧЕНКО
  Працівники дніпропетровської фірми ”Нова” Богдан Яцюк (праворуч) і Сергій Матвієнко закінчують установлювати фонтан на центральній площі Миргорода
Працівники дніпропетровської фірми ”Нова” Богдан Яцюк (праворуч) і Сергій Матвієнко закінчують установлювати фонтан на центральній площі Миргорода

Сьогодні, на День міста, в Миргороді презентують оновлену центральну площу. Її реконструювали протягом двох місяців.

— Я вийшла була за молоком. Центральну площу розрили. Бетонні плити зірвали. Вирили через усю площу прямокутником траншею. Давно балакають, що на місці скверу мер Олександр Паутов хоче поставити торговий центр. Я опішила, — згадує місцева жителька 52-річна Віра. — А це дивлюся, роблять, конєшно, класно. Зовсім інший вигляд.

За тиждень до відкриття на площі працюють до 20 осіб. Встановлюють ліхтарі, лавки, розрівнюють пісок, кладуть тротуарну плитку. Кілька робітників налагоджує системи подачі води до фонтанів.

— Фонтан — це складна інженерна система. Існує специфіка монтування. Потрібно розрахувати напір води. Все має гармонувати. Існуватиме закритий цикл подачі води. Уже встановили спеціальний насос італійського виробництва, — розповідає робітник Анатолій Мурашкін, 55 років, із Дніпропетровська.

Фонтани виготовила дніпропетровська фірма "Нова". Спеціалісти підприємства їх монтують та налагоджують. На фонтан дають гарантію два роки, на електрозабезпечення — рік. Водограї пофарбовані бронзою, під старовину. Матимуть підсвічення білого кольору. Залежно від фільтрів його можна змінювати.

Бізнесмен із Донецька після виходу на пенсію вирішив переїхати в Миргород

— Площу прикрасили чотири фонтани. Їхня висота близько трьох метрів. Два фонтани триярусні, а два — двоярусні. Від центральної частини, вимощеної плиткою, йтимуть чотири радіальні та дві поперечні доріжки. Площу освітлюватимуть 25 світильників. Поставимо 30 ажурних лавок, — пояснює начальник міського управління архітектури та містобудування Сергій Руських.

Із Харкова запросили спеціалістів-квітникарів. Вони на газонах створили кольорові композиції із квітів. Озеленювати площу продовжать навесні.

Реконструкцію зробили за 2 млн грн. Їх дав спонсор. Подейкують, це бізнесмен із Донецька. Він не хоче розголошувати свого імені. Кажуть, сім років тому відпочивав на місцевому курорті. Місто сподобалося. Після виходу на пенсію вирішив із сім"єю переїхати в Миргород. Хоче на місці одноповерхівок старої забудови біля центрального ринку звести триповерховий торговельний центр. Міська влада погодилася на це за умови, що чоловік реконструює за власні кошти прилеглу територію.

Проект кілька разів переробляли. Спочатку хотіли поставити в центрі площі один великий фонтан. Потім домовилися із бізнесменом, що той установить чотири, хоч це коштуватиме дорожче. Проект переробили. Спонсорові виділили неподалік санаторію "Слава" земельну ділянку для приватного будівництва.

Зараз ви читаєте новину «Центр Миргорода відремонтували за два мільйони гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути