четвер, 29 квітня 2010 18:25

Чавунні урни сховали на склад

"Раніше в центральних парках Полтави стояли дуже гарні чавунні урни. Не пригадую, коли саме, але якось в один момент їх усі прибрали. Замість цих урн поставили бетонні. Де поділися чавунні?"

Ольга Мірошниченко, Полтава


— Усі до одної урни зберігаються на нашому складі, — розповідає Ольга Діденко з комунального підприємства "Декоративні культури". — Керівництво міста вирішило, що вони вже непривабливі. Наказало їх замінити на бетонні. Взагалі чавунні урни можна було відремонтувати. Слід було залужити їх, почистити й пофарбувати. Старі урни були дуже гарні. Ідеально вписувалися в міський дизайн, пасували до дерев"яних лав у центральних парках.

Чавунна урна важить понад 100 кг. На складі "Декоративних культур" їх до 30. Раніше по місту стояли 35. Частину покрали місцеві.

— У старі й сміття більше влазило, і практичніші були, — продовжує Ольга Діденко. — Вони важкі, тому їх не так часто перевертали. Чи мають вони історичну цінність, не знаю. Але я 30 років на підприємстві працюю, то вони весь цей час стояли.

Зараз ви читаєте новину «Чавунні урни сховали на склад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути