четвер, 19 серпня 2010 20:11

Буханка подорожчає на 60 копійок

Деякі виробники хліба на Полтавщині заявляють, що хочуть підняти ціни на 1 грн за кілограм. Тобто буханка подорожчає на 60–70 коп.

Завод "Кулиничі" пообіцяв не підвищувати вартості протягом року. Його керівник Володимир Мисик підписав із головою облдержадміністрації Олександром Удовіченком меморандум про стабілізацію цін на соціальний хліб. За цим документом, Полтавщина продасть хлібокомбінату 20 тис. т зерна по 1300 грн/т.

— Цей меморандум запропоновано не лише "Кулиничам". Вони просто були першими, хто відгукнувся на нього, — коментує Олександр Сень, начальник обласного управління агропромислового розвитку. — І стабільні ціни будуть лише на соціальні сорти хліба. Булочок та іншої випічки це не стосується. Аграрії поставилися з розумінням до хлібного меморандуму, а приєднатися готові кілька хлібопекарень.

Угоду про стабільні ціни на соціальні сорти хліба підписали з десяток агропідприємств, які виробляють зерно. Серед них — "Інтер-Агро". Її керівник Олександр Мамай зазначив, що його компанія бере на себе додаткові зобов"язання у разі подорожчання збіжжя та хліба. Фірма зголосилася забезпечити дешевим якісним хлібом малозахищених полтавців. Мамай хоче балотуватися в мери обласного центру, роздає продуктові пайки пенсіонерам і людям із низькими статками. Шкільні набори отримають першокласники.

Сьогодні популярні сорти хліба у середньому коштують 4 грн/кг, тобто 3 грн за буханку. Подорожчання очікують після нового року.

Зараз ви читаєте новину «Буханка подорожчає на 60 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути