четвер, 24 лютого 2011 17:59

Будинок в селі Яківці місцеві називають "домом із химерами"

Автор: фото: Олена Луценко
 

Оздобленню будинку в селі Яківці (Київський район Полтави. — "ГПУ") понад 40 років. Місцеві називають його "домом із химерами". Звів його покійний скульптор-самоучка Віктор Комісаренко. Стіни прикрасив ліпленням. Біля будинку фотографуються туристи.

Дім на п'ять кімнат зроблений із ракушняка. Фасад оздоблений об'ємними кам'яними деревами. Поряд виліплена церква з трьома куполами, селянські хати і воли. Біля металевої хвіртки зліва — фігура кобзаря, праворуч — гусляра. Хвіртка прикрашена квітами і жайворонками. На заборі виліплений соняшник із руками і ногами. Фігури розмальовані різними кольорами. Рецепт фарби та матеріалу скульптор тримав у секреті.

На подвір'ї стоїть статуя батька митця заввишки 1 м. Тепер напівзруйнована. Остання робота господаря — троїсті музики. Вони розміщені під вікнами, грають на народних інструментах.

Нещодавно в Полтаві почали говорити, що будинок продають.

— Хату не продають. Там живе вдова Ніна Комісаренко. Її навідує син, допомагає по дому, підтримує фігури, аби не розвалювалися, — каже місцевий Сергій Дудко.

Зараз ви читаєте новину «Будинок в селі Яківці місцеві називають "домом із химерами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути