четвер, 21 квітня 2011 17:42

Без паспорта на корову молоко не прийматимуть

В області розпочали ветеринарний огляд тварин у приватному секторі. Триватиме він до 1 червня. Районні відділення ветмедицини самостійно визначають терміни огляду та встановлюють ціни на свої послуги.

Перевіряти планують корів, кіз, свиней, коней, птицю, собак і котів.

— Із цього року передбачені прямі дотації власникам корів — 35 копійок за зданий кілограм молока. Якщо ж корова не пройде обстеження ветлікаря, то господар худоби не отримає на неї паспорта і йому буде заборонено продавати молоко на молокопереробні підприємства, — пояснює головний ветеринарний лікар Миргородського району Ігор Толстиков. — Комплексне обстеження корови коштує до 45 гривень. Щеплення котів та собак від сказу до 3,5 гривні.

Для ветогляду медики ходять дворами. Одночасно велику рогату худобу досліджують на туберкульоз, беруть проби крові на лейкоз. Також щеплять птицю від хвороби Ньюкасла, свиней від класичної чуми, собак та котів від сказу.

Зараз ви читаєте новину «Без паспорта на корову молоко не прийматимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути