четвер, 21 квітня 2011 17:43

Батьки проти логопедичної групи

У Гадячі хочуть створити логопедичну групу в дитячому садку "Веснянка". Батьки нововведенню не зраділи.

— Серед звичайних дітей і наші навчаться говорити. А якщо будуть усі погано говорити, то ніхто взагалі не навчиться правильно вимовляти, — каже мати дівчинки, яка ходить до логопеда. — Я свою дитину в таку групу не віддам. Потім будуть казати, що вона ненормальна, балакати не вміє.

Керівник відділу освіти Ігор Лідовий пояснює, групу створять із 1 вересня. Наприкінці навчального року логопед обдивиться дітей з усіх дитячих садків, і тим, кому це необхідно, запропонують пройти обстеження спеціальної комісії в Полтаві. Лише за її направленням вихованця зарахують до логопедичної групи.

— Для цих дітей щодня будуть спеціальні індивідуальні заняття, — каже посадовець. — Зараз вони відбуваються раз на тиждень. Дитина швидше зможе позбутися недоліку.

У Гадяцькому районі тих, кому необхідне таке навчання, понад 150.

Зараховувати до такої групи будуть лише добровільно.

— Такі групи дуже потрібні, — каже логопед з Полтави Юлія Пупенко. — У них працюють фахівці, які допомагають дитині розвивати мовлення. Самостійно вона цього  зробити не зможе. Прості педагоги теж не допоможуть. Якщо здорові діти будуть разом з хворими, вони з цікавості можуть копіювати мову цих діток.

Зараз ви читаєте новину «Батьки проти логопедичної групи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути