пʼятниця, 06 липня 2007 07:00

Аварійний міст у Кременчуці закриють на ремонт

Автор: фото: Олександр ЛУЦЕНКО
  Крюківський міст через річку Дніпро в Кременчуці визнали аварійним 20 років тому
Крюківський міст через річку Дніпро в Кременчуці визнали аварійним 20 років тому

Єдиний у Кременчуці міст через річку Дніпро закриють на капітальний ремонт через місяць. Від 230-тисячного міста відріжуть сьому частину населення.

Крюківський міст збудували 58 років тому. З того часу капітального ремонту не робили. 20 років тому його визнали аварійним.

Крюківським мостом проходять у два рівні залізниця й автострада. 2 липня власник мосту — Південна залізниця — оголосив уже третій цього року конкурс на проведення ремонту верхнього ярусу — для автомобільного транспорту й пішоходів. На попередні тендери не надійшло заявок. З держбюджету на ремонт виділено 6 млн грн.

Міст з"єднує дві частини Кременчука. У Крюківському районі, який відріжуть від основного міста, проживає 30 тис. людей. У ближніх селах ще 7 тис. Багато з них їздять працювати й навчатися на правий берег Дніпра.

— Коли закриють міст, ми з сім"єю переїдемо до батьків у центр. Іншого виходу не бачу, — каже реалізатор Кременчуцького центрального ринку Олександр Бойченко, 35 років. — Зараз на роботу добираюся на машині. Ми живемо на Раківці, це трохи далі від Крюкова. Весь транспорт, що збираються додатково пускати на час ремонту, — поїзди й катери — нам не підходить. Бо доведеться пересідати на маршрутку. А це додаткові витрати.

Дістатися автомобілем на інший берег річки можна в об"їзд за 20 км дамбою Кременчуцької гідроелектростанції в селищі Власівка Світловодського району Кіровоградської області. Але дамба не розрахована на велике навантаження. Тож транзитний великогабаритний транспорт пустять через найближчі мости у Черкасах і Дніпродзержинську на Дніпропетровщині, за 100 км від Кременчука.

— Ремонт подібних мостів у середньому виконується два місяці. Ми хотіли відремонтувати до 1 вересня, коли розпочнеться навчання, закінчаться відпустки й збільшиться пасажиропотік. Але не встигаємо, бо ще й досі не визначилися, хто ж ремонтуватиме, — нарікає мер Кременчука Микола Глухов, 57 років. — Ведемо переговори, щоб переходи через міст для пішоходів відкривали на 15–20 хвилин удень і постійно вночі.

Крюків здатен самостійно забезпечити свою життєдіяльність.

— Усі крюківчани обслуговуватимуться в лікарні N2, — каже керівник прес-служби Кременчуцького міськвиконкому Юлія Перепелятник. — У надзвичайних ситуаціях використовуватимуть катер швидкої допомоги. Зараз у район завозять продукти тривалого зберігання.

Зараз ви читаєте новину «Аварійний міст у Кременчуці закриють на ремонт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути