понеділок, 25 липня 2011 06:45

"Асфальтують великі ями, малі пропускають"

Автор: Фото: Ірина РЕРІХ
  Працівники шляхово-ремонтного будівельного управління готують яму по провулку Рибальський до асфальтування
Працівники шляхово-ремонтного будівельного управління готують яму по провулку Рибальський до асфальтування

У Полтаві до капітального ремонту готують вул. Красіна. Кладуть бордюри. Вулиці в обласному центрі ремонтують третій місяць. Почали не за графіком. Пізно оголосили тендер на проведення робіт. Зазвичай робили це з лютого. Тепер водії нарікають, що дороги ремонтують повільно.

У п'ятницю, 15 липня, по обіді у пров. Рибальському стоїть трактор. У тіні на бордюрі сидять четверо працівників шляхово-ремонтного будівельного управління.

— Пройдіться містом. Сьогодні всі "дорожники" так працюють, — каже Віталій Гордієнко, 29 років. — Відомості на зарплату побачили. Нам по 3 тисячі обіщали, а получаєм по 1600.

Ремонтники починають із 8.00, працюють до 17.00. Кажуть, на деяких ділянках затримувалися до пізньої ночі.

— Янукович мав приїхати на футбол (5 липня на матч "Динамо" — "Шахтар". — "ГПУ"), — каже робітник, не називається. — Дощ періщить, наші Жовтневу вкатують. Спішили успіть. А він не приїхав. Тіко Ахметов. У нього машина і болотом пролізе. Даже з вікна не виглянув на наші дороги.

Ямковий ремонт провели в мікрорайонах Огнівка, Алмазний, Центр, Браїлки, полагодили Половчанський міст, частину вул. Сінна.

— Зараз міняємо борти на Красіна, готуємо вулицю до капітального ремонту, — каже 48-річний Сергій Білан з управління житлово-комунального господарства. — Вибила з графіку дощова неділя. На мокру дорогу класти асфальт не можна, буде неякісне покриття. Та всього не вгадаєш. Буває, зранку замовили машину асфальту, а в обід дощ пішов. Уже ж не викидати його. Робитимемо до холодів.

1 кв. м нового покриття коштує 170 грн. Торік на ремонт доріг витратили 14 млн грн. Цього року з міського бюджету виділили 21 млн грн. Із них 3 млн грн міський голова Олександр Мамай перенаправив на купівлю дорожньої техніки.

— Беремо два катки, великий і малий, асфальтоукладчик і фрезу, — каже Олександр Федорович, 43 роки. — Останні 10 років дорогу тільки латали. У деяких місцях її треба перекладати наново. Щоранку об'їжджаю місто. Знаю кожного робочого з ШРБУ. Дорогу від дому до міської ради спеціально для себе не робив. Може, наступного року. Мені трохи легше — машина джип, і в жінки також. Попаду в яму — матюкнувся і далі поїхав.

Мамай із дому до роботи їде через вул. Великотирнівську, Калініна, Фрунзе і Жовтневу.

— Потужності робіт малі. Ям багато, навіть по кільцю, — каже 29-річний Андрій Лямін. Сім років працював заступником начальника житлово-комунального управління міськвиконкому. Звільнився за власним бажанням на початку року. — Асфальтують великі ями, малі пропускають. Кожна вибоїна щодня збільшується на відсоток. Фрезерувальником видовбують ями, стоять вони по кілька тижнів. Такого допускати не можна. Водії через них б'ють машини.

Зараз ви читаєте новину «"Асфальтують великі ями, малі пропускають"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути