вівторок, 01 квітня 2008 18:20

Аквапарк і гірськолижний спуск зведуть у Полтаві

Цього року в Полтаві розпочнеться будівництво критого гірськолижного спуску й аквапарку. Відкрити їх планують у жовтні-листопаді 2010-го.

Проекти представила полтавська делегація на Міжнародному ярмарку інвестицій у французьких Каннах.

— Про критий гірськолижний спуск в Україні ніхто ще навіть не мріяв, — розповідає інвестор проекту, власник Полтавської торгово-фінансової компанії Андрій Соколов, 45 років. Його родина володіє торговим центром "Конкорд" і магазинами побутової техніки "Піраміда" в Полтаві. — Будувати торгові центри, однакові за набором пропонованих товарів і послуг, нам не цікаво. Хочемо створювати багатофункціональні торгово-розважальні комплекси з елементами офісів і готелів, які були б незвичайні. Гірськолижний спуск унікальний навіть для України.

Він може з"явитися на перехресті вул. Великотирнівської та Героїв Сталінграда, де прийнятний перепад висот. Або на Інститутській горі. Працюватиме цілий рік за будь-якої погоди.

— Глобальне потепління не дає полтавцям можливості покататися навіть у Стасях Диканського чи Петрівці Полтавського районів, — веде далі Андрій Борисович. — Цього року Стасі працювали два чи три дні. Це ж буде перша всесезонна можливість покататися.

Гірськолижний спуск пропонують обладнати французьким устаткуванням. Воно підтримуватиме температуру -3...-4°С на площі 15 тис. кв. м із метровим шаром штучного снігу.

Для виготовлення спуску застосовуватимуть технологію креш-айса — кришеного льоду. Із води роблять дрібнодисперсний сніжний пил, що потім удруге перемелюється у спеціальних жорнах.

— Відрізнити штучний сніг від натурального практично неможливо, — продовжує Соколов. — Я бував на таких спусках за кордоном. Штучний набагато зручніший. Він має однорідну консистенцію, постійно перебуває в пилоподібному стані.

Будуватимуть спуск французи або англійці. Він обійдеться приблизно в 50 млн євро. Третина — кошти холдингу "Полтавська торгово-фінансова компанія", решта — інших інвесторів. На виставці в Каннах надійшло багато пропозицій на участь у проекті. Розглядатимуться вигідні схеми співінвестування.

Аквапарк займе площу 6 га. Побудують його в майбутньому мікрорайоні Левада-2.

— Окрім давно відомих усім різноманітних гірок, буде ряд атракціонів, які притаманні тільки гарним аквапаркам, — хвалиться бізнесмен. — Наприклад, штучний віндсерфінг. Зустрічна хвиля, дошка та повна ілюзія того, що ти тримаєшся на хвилі й катаєшся на ній. Найголовніше в нашому аквапарку — людина будь-якого віку знайде розвагу. Для малюків будуть басейни різної глибини зі штучними хвилями.

Окрім басейнів, у аквапарку відкриють кафе, солярій із масажним кабінетом, сауни.

Зараз ви читаєте новину «Аквапарк і гірськолижний спуск зведуть у Полтаві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути