четвер, 04 грудня 2008 15:24

400 янголів обміняють на подарунки

6 грудня в Полтаві стартує щорічна благодійна акція "Ялинка янголів". Цьогоріч у її рамках перед торговельним центром "Екватор" установлять ялинку. На неї почеплять паперових янголів. На них вихованці Полтавського будинку-інтернату ім. Крупської та центру для ВІЛ-інфікованих дітей "Ти — найкращий" напишуть, який подарунок вони бажають отримати на зимові свята. Полтавці зможуть зняти янголів та виконати бажання.

— Вихователі зорієнтовують, щоб просили іграшки, солодощі. Комп"ютер у подарунок складно буде купити, — розповідає про акцію головний спеціаліст міського управління у справах сім"ї, молоді та спорту Інна Шрамко. — Акції вже чотири роки. Перший рік зібрали 100 подарунків. Цього року хочемо зібрати чотириста. Спочатку діти просили цукерки. Зараз більше просять іграшок. Торік одній дівчинці з інтернату передали рожевого зайця майже в людський зріст.

2007-го зібрали більше подарунків, ніж сподівалися.

— Діти пишуть на янголах три побажання. Треба виконати одне. Але окремі люди купують усі три подарунки. Зайві іграшки та солодощі ми завезли в дитбудинок у Зіньків, — каже Шрамко.

Ініціатори проведення акції — майже 20 волонтерів студентської соціальної служби Полтавського інституту економіки і права — протягом грудня щовихідних роздаватимуть янголів і збиратимуть подарунки. Перед Різдвом розвезуть їх дітям.

— Починаємо малювати янголів цього тижня, — розповідає психолог центру для ВІЛ-інфікованих дітей "Ти — найкращий" Віра Мостова, 32 роки. — Торік нашим дітям привезли близько 30 подарунків. Деякі діточки пишуть на янголах, що хочуть у подарунок здоров"я.

Тел. організаторів акції: (05322) 2 57 29, (066) 919 68 84.

Зараз ви читаєте новину «400 янголів обміняють на подарунки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути