вівторок, 24 серпня 2010 13:10

Екс-прем"єр назвав головне досягнення України

Екс-прем"єр назвав головне досягнення України

Головний здобуток України за останнє 19-річчя в тому, що вона історично й політично отримала статус незалежної держави.

Про це сказав "регіонал" Анатолій Кінах у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Коли ми, депутати першого скликання незалежної України, голосували за незалежність, ми переживали. Тоді у нас був дуже непростий період. По суті, в України були відсутні усі складові інфраструктури незалежної держави: кордони, законодавство, фінансова система. А сьогодні це все ми маємо. І це головні наші здобутки. Ми до цього прийшли", - підкреслив нардеп.

Водночас екс-прем"єр зазначив, що реальне місце держави у світі визначається її вмінням захищати свої національні інтереси.

"Не тільки кордонами й символікою визначається вміння держави захищати свої національні, політичні й економічні інтереси. Це має бути на основі консолідації влади", - наголосив він. "Ринкова економіка і високий рівень життя громадян - це ті основні складові, які формують реальну незалежністьі дають можливість державі займати гідне місце в світі", - зауважив він.

За словами Кінаха, Україні зараз, як ніколи, треба розуміти, що перемагають лише сконсолідовані народи і держави.

"Кожен виборює своє місце під сонцем. Окрім нас стандартів життя нам ніхто не створить, нам треба це зрозуміти. Це наше головне домашнє завдання. І ніколи не можна допускати, щоб наша держава ходила по світу з простягнутою рукою", - додав він.

Сьогодні Україна святкує 19-річчя незалежності. Згідно з результатами останніх опитування, проголошення Незалежності підтримують близько 60% наших співвітчизників.

Зараз ви читаєте новину «Екс-прем"єр назвав головне досягнення України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути