понеділок, 26 липня 2010 14:56

Цушко пояснив, чому очолив СПУ

Цушко пояснив, чому очолив СПУ

Соціалістична партія, завжди залишиться соціалістичною.

Про це в інтерв"ю виданню "Комерсант-Україна" заявив міністр економіки Василь Цушко, відповідаючи на питання чи можливе злиття ПР та соціалістів.

"Соцпартія завжди буде залишатися соцпартією", - запевнив чиновник.

Відповідаючи на питання, навіщо міністру економіки знадобився пост глави Соцпартії, Цушко сказав: "Я політик-соціаліст за своїми поглядами, це, якщо хочете, мій стиль життя. Очолити СПУ мені запропонував Олександр Мороз, його підтримали перші секретарі обкомів партії. Я довго тягнув з відповіддю, але в підсумку прийняв рішення балотуватися. Власне, я остаточно утвердився в думці 15 липня. Варто визнати, що у партії є певні труднощі, але я їх не боюся. Я хочу спробувати працювати з людьми, які виступають за справедливість і нормальну країну, донести ці ідеї до кожної людини в Україні. 80-90% населення хочуть соціальної справедливості, хочуть жити за законами. Можливо, тому мені і знадобився пост глави СПУ", - заявив міністр.

Керівник економічного відомства також запевнив, що його робота на посаді міністра економіки не постраждає від того, що він став головою СПУ.

"Буду займатися партійними справами у вільний від посадових обов'язків час. Перше, що я хочу зробити як голова СПУ, - зустрітися з першими секретарями обкомів і вислухати їхні міркування щодо розвитку партії. Основна теза: партнерство заради творення ", - сказав новий голова партії.

Щодо планів провести кадрові перестановки в СПУ, Цушко сказав:

"Перестановки в партії очікуються, але тільки після місцевих виборів. Нехай кожен пройде цей етап і доведе людям, наскільки він здатний очолювати партійну організацію - від первинного осередку до обласного комітету партії".

Міністр також припускає особисту участь у виборах.

"Я ще не вирішив, балотуватися чи ні. Якщо прийму позитивне рішення, то, природно, братиму участь у виборах у своїй області - Одеській. А всі інші члени СПУ нехай пройдуть випробування мажоритарною системою і доведуть свою корисність. Не набрав 3% - вибач , ти не підходиш, ти хороший партієць, але не відповідаєш вимогам часу, не витримав іспит перед виборцями", - резюмував він.

Нагадаємо, що на з"їзді СПУ 24 липня Василя Цушка одноголосно обрали на посаду лідера партії.

Зараз ви читаєте новину «Цушко пояснив, чому очолив СПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути