неділя, 25 липня 2010 15:23

Цушко може відродити СПУ - експерт

Цушко може відродити СПУ - експерт

Обрання Василя Цушка головою Соціалістичної партії цілком прогнозоване.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко.

"Із цим соціалісти навіть запізнилися, каже експерт. - Останні президентські вибори показали низький особистий рейтинг Олександра Мороза. А коли будь-яка компанія іде до краху, залишається єдиний вихід - ребрендинг. Потрібен був новий лідер".

"На цю посаду свого часу пробували Валентину Семенюк-Самсоненко, але вона не потянула образ вождя, - продовжує Володимир Бондаренко. Одружилася з мільйонером, виявила тягу до дорогих іноземних курортів. Це для лівого лідера неприпустимо. Тоді з'явися Цушко. У його політичній біографії є мужній вчинок - штурм Генпрокуратури у 2007 році, коли він очолював МВС в уряді Віктора Януковича. Тоді на парканах у Києві з'явилися написи: "Цушко - герой".

На думку експерта, майже зникла Соцпартія має шанс на відродження.

"Її спонсори і лідери чудово розуміють, що на лівому фланзі нема сильної політичної сили. Комуністи поступово втрачають - їх електорат вимирає. Партія Наталії Вітренко зникає. Профспілки не відбулися. Тож у соціалістів є великі перспективи", - сказав аналітик

"Усе залежатиме від її лідерів і того, яку роль надають цій партії політичні ляльководи. Результат ми побачимо на майбутніх місцевих і парламентських виборах", - резюмує Володимир Бондаренко.

24 липня у Києві відбувся XVI позачерговий з'їзд СПУ. На ньому новим головою партії обрано міністра економіки Василя Цушка. Олександр Мороз залишився почесним головою партії.

Зараз ви читаєте новину «Цушко може відродити СПУ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути