четвер, 22 липня 2010 17:17

Лужков знову заявив, що Севастополь - це російське місто

Лужков знову заявив, що Севастополь - це російське місто

Мер Москви Юрій Лужков в черговий раз заявив, що Росія повинна зберегти Севастополь, як свою військово-морську базу, та не може нікому віддавати Крим.

"Нам у жодному разі не можна залишати ні Севастополь, ні Крим. Ця позиція постійна. На всі інсинуації ми відповідаємо: "Севастополь - це російське місто, це військово-морська база Росії, яка забезпечує геостратегічний баланс на півдні Росії". А його втрата - це втрата півдня Росії", - сказав московський мер на урочистому прийомі, присвяченому Дню Військово-морського флоту РФ у четвер, 22 липня.

Лужков також наголосив, що москвичі підтримували дії столичної влади з підтримки Військово-морського флоту у важкі 1990-ті роки.

"Ми повинні протистояти будь-яким тенденціям послаблення наших позицій на морських рубежах, де б вони не були, і навіть на Каспії", - підкреслив мер Москви.

Він додав, що влада столиці РФ, а також російська держава, продовжать надавати підтримку флоту, створювати нові кораблі, озброєння, "щоб будь-який бажаючий зустрів гідну відсіч".

Нагадаємо, 19 липня московський мер вже повторював свою давню позицію відносно того, що Севастополь є російським містом.

У МЗС України цю заяву засудили та відзначили, що вона суперечить атмосфері добросусідських відносин двох держав. Разом із тим, Україна не стала направляти РФ ноту протесту з приводу заяв мера Москви, а в МЗС висловили упевненість, що Росія не піддає сумніву український суверенітет.

У травні 2008 року після заяв Лужкова про необхідність повернення Севастополя Росії політика було оголошено персоною нон грата в Україні. У червні цього року президент Віктор Янукович в телефонній розмові повідомив Лужкову про те, що йому знову дозволено в'їзд на територію України.

Мер Москви має намір відвідати Севастополь 25 липня та взяти участь в урочистостях на честь Дня Військово-морського флоту РФ.

Подробности

Зараз ви читаєте новину «Лужков знову заявив, що Севастополь - це російське місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

150

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути