понеділок, 19 липня 2010 16:22

МЗС відреагувало на заяву Лужкова

МЗС відреагувало на заяву Лужкова

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що заяви мера Москви Юрія Лужкова щодо Севастополя йдуть врозріз з добросусідськими відносинами Києва і Москви.

Про це сказав в коментарі "Інтерфакс-Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, відповідаючи на питання щодо позиції українського зовнішньополітичного відомства.

"У МЗС України, безумовно, найсерйознішим чином віднеслися до заяви мера Москви Юрія Лужкова щодо Севастополя, і вважають, що подібні вислови йдуть в розріз з атмосферою конструктивних і добросусідських україно-російських відносин, сталих останнім часом", - сказав Волошин.

Він додав, що в МЗС переконані, що вище політичне керівництво Росії, як і раніше, "рішуче прихильне до принципу територіальної цілісності України і поважає її суверенітет". "Продовження базування Чорноморського флоту Росії в Севастополі на 25 років створило довгострокову основу для стабільності на півострові і в двосторонніх україно-російських відносинах. У МЗС України переконані, що ніякі радикальні заяви не здатні цьому перешкодити", - відзначив Волошин.

Нагадаємо, у понеділок, 19 липня, на прес-конференції в Москві Лужков заявив, що не змінив свою думку про статус Севастополя. "Я свої заяви щодо Севастополя зробив осмислено і обґрунтовано - ніяких змін моєї позиції щодо статусу Севастополя немає і не буде", - сказав мер Москви.

У травні 2008 року він заявив, що це місто як військово-морська база СРСР і Росії ніколи не передавалося Україні і повинне бути повернене Росії. У зв"язку з цим СБУ заборонила в"їзд Лужкову до країни. Після приходу нової влади в Україні ця заборона була знята.

Зараз ви читаєте новину «МЗС відреагувало на заяву Лужкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути