понеділок, 19 липня 2010 14:39

Лужкова вимагають знову оголосити персоною нон ґрата

Лужкова вимагають знову оголосити персоною нон ґрата

Народний депутат від групи "За Україну!", член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Іван Стойко вимагає повторно заборонити в"їзд на територію України меру Москви Юрію Лужкову.

Про це йдеться у депутатському зверненні Стойка, яке він направив до Служби безпеки України та Міністерства закордонних справ, повідомили у прес-службі партії "За Україну!".

"Високопоставлений чиновник з Москви в черговий раз дозволяє собі робити антиукраїнські заяви, - зазначив народний депутат. - Тому якщо в Україні є незалежне МЗС та СБУ, які відстоюють українські інтереси, Лужкову повторно мають заборонити в"їзд на територію України".

Стойко переконаний, що подібні заяви російських високопосадовців в першу чергу пов"язані з тим, що в Україні до влади прийшла "когорта проросійських політиків".

Сьогодні, 19 липня, на прес-конференції в Москві Лужков наголосив, що "свої заяви щодо Севастополя зробив осмислено й обґрунтовано - ніяких змін моєї позиції щодо статусу Севастополя немає й не буде".

У травні 2008 року Лужков заявив, що Севастополь має бути повернено Росії. 12 травня 2008 року СБУ прийняла рішення про безстрокову заборону в"їзду Лужкову в Україну.

У червні цього року ЗМІ повідомили, що Лужкову дозволено в`їзд на територію України, про що в телефонній розмові московському градоначальнику повідомив Президент України Віктор Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Лужкова вимагають знову оголосити персоною нон ґрата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути