пʼятниця, 09 липня 2010 09:28

Лужков привітає Януковича особисто

Лужков привітає Януковича особисто

Мер Москви Юрій Лужков відвідає у п"ятницю ввечері Київ, щоб особисто привітати президента України Віктора Януковича з 60-річчям.

Про це повідомило "Інтерфакс" джерело у московській мерії.

"Це буде перша поїздка Лужкова на Україну після зняття заборони на його в"їзд у цю країну", - наголосив співрозмовник агентства.

На початку червня мер Москви підтвердив, що може вільно відвідувати територію України.

"Нещодавно в нас відбулася розмова з новим президентом України Віктором Януковичем, і він повідомив мені, що я тепер не є персоною нон-ґрата на Україні", - сказав тоді Лужков "Інтерфаксу".

11 травня 2008 року в Севастополі Лужков заявив, що це місто як військово-морське база СРСР і Росії ніколи не передавався Україні й має бути повернене Росії.

У відповідь Служба безпеки України заборонила в"їзд Лужкову в країну, а Віктор Ющенко, який займав на той час посаду президента України, засудив заяви мера Москви.

Тверда реакція української сторони викликала здивування МЗС РФ, де вважали це неадекватним і недружнім кроком.

Член Ради Федерації від Москви Олег Толкачов заявляв, що "помаранчева влада на чолі з Ющенком страшенно злякалася" заяв, зроблених Лужковим.

29 травня 2010 року севастопольські й московські громадські організації з ініціативи Міжрегіональної громадської організації "Об"єднання патріотів Севастополя" звернулися до нинішнього президента України Віктора Януковича з проханням про зняття заборони на в"їзд у країну Лужкову.

Їхнє прохання було задоволено.

Зараз ви читаєте новину «Лужков привітає Януковича особисто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути