середа, 14 липня 2010 11:45

Тимошенко придумала, як перехитрити виборчу ініціативу "Регіонів"

Тимошенко придумала, як перехитрити виборчу ініціативу "Регіонів"

БЮТ планує перейменувати партію "Батьківщина" у "Блок Юлії Тимошенко" у зв"язку із забороною блокам партій брати участь у виборах депутатів місцевих рад.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на главу київської міської парторганізації Анатолія Семиногу.

За його словами, в партії ведуться дискусії щодо доцільності перейменування.

"Бренд БЮТ розкручений і пройшов випробування декількома виборчими кампаніями. Є й інші варіанти. Противники перейменування вважають, що "Батьківщина" вже десять років у політиці і теж себе непогано зарекомендувала", - сказав він.

Депутат також розповів, що противники перейменування партії побоюються, що на перереєстрацію назви до виборів не вистачить часу.

"Влада сьогодні настільки цинічна, що зробить все, щоб наша політична сила не змогла перереєструватися на місцях, особливо в східних областях", - зазначив він.

Політик не виключає, що восени коаліція внесе до закону зміни і заборонить брати участь у місцевих виборах тим парторганізаціям, які нещодавно перереєструвалися.

Семинога підкреслив, що остаточне рішення з цього питання прийме з"їзд, який має відбутися в серпні.

Проведене виданням опитування серед лідерів непарламентських партій, чиї іменні блоки перемагали на виборах, показав, що вони вирішили піти іншим шляхом.

Так, постпред президента в АР Крим Сергій Куніцин думає про вступ до Партії регіонів, а лідер Прогресивної соціалістичної партії Наталія Вітренко очікує скасування нової норми закону.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко придумала, як перехитрити виборчу ініціативу "Регіонів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути