Ексклюзиви
понеділок, 12 липня 2010 14:15

Низька явка на місцевих виборах зіграє на руку Партії регіонів - політолог

Низька явка на місцевих виборах зіграє на руку Партії регіонів - політолог

Логіка Партії регіонів полягала не в тому, щоб закон "Про місцеві вибори" відповідав вимогам суспільства. Про це в коментарі кореспонденту сказав політолог Сергій Таран.

"Головне завдання закону в тому, щоб Партія регіонів якнайшвидше змогла використати адмінресурс на місцевих виборах. В тих областях, де "Регіони" не мають великої підтримки, через партійну квоту проходять так звані "смотрящі". А далі Партія регіонів, використовуючи механізм "тушок", починає скуповувати мажоритарщиків. Тобто принцип 50/50 - це для того, щоб сформувати підтримку в регіонах, де вона в них слабка".

Таран вважає, що явка на виборах буде низькою.

"Суспільство, розчарувавшись системою виборів, може просто не прийти на виборчі дільниці. Але це зіграє на руку Партії регіонів" - наголосив він.

За словами експерта, чим коротшою буде кампанія і меншою явка виборців, тим більше шансів у влади "задіяти незаконні засоби".

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Низька явка на місцевих виборах зіграє на руку Партії регіонів - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути