пʼятниця, 04 червня 2010 13:35

Бюсти Сталіна почали встановлювати у США (ФОТО)

У США з'явився бюст радянського диктатора Йосипа Сталіна. Бронзова скульптура розмістилася в меморіальному парку міста Бедфорд, штат Вірджинія, за лічені дні до щорічних заходів на честь річниці висадки союзників у Нормандії 6 червня 1944 року.

Встановлення бюста планувалося давно, але з року в рік відкладалося через гострі дискусії у суспільстві. З появою пам'ятника вони не припинилися, а тільки розгорілися ще сильніше, повідомляє The Roanoke Times.

За даними видання, багато ветеранів відмовилися від участі у недільних урочистостях, вважаючи, що відтепер Сталіну також будуть підносити почесті, як лідерам інших країн антигітлерівської коаліції - американському президенту Франкліну Рузвельту і британському прем'єру Вінстону Черчіллю. Їх бюсти вже давно встановлені в меморіальному парку Бедфорда.

На відміну від цих пам'ятників, під бюстом Сталіна розміщена табличка, на якій підсумовуються всі злодіяння радянського лідера. Зокрема вона говорить: "У пам'ять про десятки мільйонів загиблих у роки правління Сталіна і всіх тих, хто ціною особистих жертв героїчно заперечував перемогу його послідовників у холодній війні".

Керівництво меморіального комплексу також пояснило, що бюст Сталіна не є даниною його заслугам, а нагадуванням про його вагому роль у Другій світовій війні. Зокрема, це нагадування про те, що радянські війська відтягли на себе всю увагу гітлерівських армій, щоб дати можливість союзникам безперешкодно висадитися у Франції і відкрити Другий фронт.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Бюсти Сталіна почали встановлювати у США (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути