понеділок, 10 травня 2010 15:44

У Партії регіонів підтримують заборону сталінізму

У Партії регіонів підтримують заборону сталінізму

Народний депутат із фракції Партії регіонів Володимир Зубанов підтримує ідею заборони пропаганди сталінізму. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Я ще не бачив, який законопроект щодо сталінізму пропонує БЮТ. Треба його вивчити. Але сталінізм - це серйозна тема. Це ідеологія, яка призвела до численних жертв і у нас в країні, і в світі. Взагалі треба враховувати досвід Європи і забороняти тоталітарні технології", - зазначив депутат.

Зубанов вважає, що фракція КПУ може у відповідь БЮТ внести зустрічний законопроект - про заборону звеличування Степана Бандери та Романа Шухевича.

За його словами, у Запоріжжі встановили пам'ятник Йосипу Сталіну "у відповідь" на присвоєння Бандері і Шухевичу звання героїв.

"У нас взагалі багато антигероїв - і з одного, і з іншого боку. Кажуть, заборонами нічого не вдієш, але треба до цього прагнути. Адже той же Сталін чи Шухевич розглядаються не як люди, а як певна ідеологія", - зауважив депутат.

Нагадаємо, народний депутат Верховної Ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Степан Курпіль пропонує парламенту заборонити пропаганду сталінізму в країні.

Про це йдеться в законопроекті N 6371, зареєстрованому у Верховній Раді 6 травня. Текст законопроекту поки відсутній на сайті Ради.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів підтримують заборону сталінізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути