Ексклюзиви
пʼятниця, 28 травня 2010 11:05

Табачник повертає в школи "російські" олімпіади

Табачник повертає в школи "російські" олімпіади

Міністерство освіти має намір повернути російську мову і літературу у всеукраїнську учнівську олімпіаду.

Про це заявив міністр освіти Дмитро Табачник під час гарячої лінії в "Комсомольская правда в Украине".

"За політичною примхою з числа 15 предметів, з яких проводиться всеукраїнська олімпіада, було викинуто російську мову і літературу. Ми повернемо їх цього року", - заявив Табачник.

Також він повідомив, що навчальні плани будуть частково змінені, але всі зміни міністерство оприлюднить у серпні.

Табачник також повідомив, що міносвіти спільно з МВС має намір перевірити фірми, які пропонують студентам написати диплом, дисертацію, реферати.

Зокрема на запитання про те, як міністерство боротиметься з оголошеннями, в яких пропонують написати диплом, дисертацію, реферати, Табачник відповів:

"Я з вами згоден і теж вважаю, що це ганьба. А боротися з цією катастрофою можна тільки одним шляхом - зробити захист диплома або курсової роботи більш публічним, і тоді, як писав Петро I, "по речи дурь каждого видна будет". Адже людина, яка переписала роботу, часто безпорадна в обговоренні цього тексту"

Крім того, за його словами, міністерство наразі встановлює контакти з МВС, щоб провести перевірку фірм, які дають ці оголошення.

"Але я хочу сказати і про передумови для роботи таких структур - подекуди в цьому винні і самі ректори, які в гонитві за кількістю студентів дуже розмили профіль своїх університетів. Зараз технічні виші готують юристів і менеджерів, педвиші - ботаніків і фахівців з паркового дизайну. Наводячи лад у ліцензійній роботі та акредитації, я добиватимуся того, щоб педагогічні виші готували вчителів, а технічні - інженерів", - відзначив Табачник.

Зараз ви читаєте новину «Табачник повертає в школи "російські" олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути