вівторок, 25 травня 2010 20:35

Табачнику сподобалися перуки протестуючих студентів

Табачнику сподобалися перуки протестуючих студентів

Сьогодні з одноденною робочою поїздкою в Донецькій області побував міністр освіти і науки Дмитро Табачник. З ранку він відвідав в Святогірський центр соціальної реабілітації дітей-сиріт "Смарагдове місто", а потім побував на екскурсії в Святогірській лаврі.

Після обіду міністр відправився в студмістечко Донецького національного університету, де оглянув гуртожитки, в яких зараз проводиться ремонт. Після чого Дмитро Табачник відправився на зустріч із студентами ДонНУ.

На сходах університету міністра зустрічали 15 учасників антитабачної акції. Молоді люди начепили круглі клоунські носи, наділи барвисті перуки, приклеїли на сорочки листи з написом "дешевий клоун". Один з них - випускник ДонНУ Євгеній Семехін пояснив Gazeta.ua сенс акції: "Табачник хоче закрити дорогу у вищу освіту інтелектуалам і відкрити її великим гаманцям".

У руках пікетники тримали плакати: "Табак - загроза українськiй освiтi", "Цирк "Космос" запрошує вас на роботу", "Колесніков був правий" і "Табак руйнує мізки школярам і студентам". Поряд з молодими людьми відразу стали двоє працівників університету з плакатами протилежного змісту: "Мітинги, акції, корпоративи. Партія "Свобода". Звертайтеся, не дорого".

Під наглядом деканів і університетського керівництва міністра вишикувалися зустрічати близько 40 студентів з квітами. Вони стали в дві колони і утворили живий коридор. Коли Дмитро Табачник вийшов з мікроавтобуса "форд" і попрямував до Вузу, "антитабачники" почали викрикувати: "Табак шкiдливий для освiти! Звiльніть освiту вiд табака!" Одночасно "політично-правильні" студенти почали голосно аплодувати, заглушуючи неприємні міністрові вигуки. На знак подяки Дмитро Табачник тут же віддав букет оранжевих троянд, який йому вручили, двом блондинкам з "групи підтримки".

Піднімаючись в актову залу університету по сходах, до міністра звернулася новопризначений зам губернатора Донецької області Марина Черенкова: "Опозиції "двійка" - нудно, не креативно! Та і заплескали їх". На що Дмитро Табачник, благодушно посміхаючись, сказав: "Але перуки були яскраві".

Звернення до студентів Табачник почав наступними словами: "В світі завжди торжествує справедливість. Вкрадений був результат виборів в 2004 році, але в нинішньому році став президентом ваш видатний земляк, який поставив завдання: Україна повинна потрапити до двадцятки найрозвиненіших країн світу".

Міністр пообіцяв, що зовнішнє тестування не буде скасовано, проте його чекає модернізація. "Ми повернули авторитет шкільному атестату, - сказав Табачник. - Тестування не сприяє розвитку логіки і розумового процесу, а тренує пам'ять, дає прості навики вгадування".

Дмитро Табачник також пообіцяв, що студенти самі зможуть вибирати мову навчання. Але при цьому додав, що ділову українську мову студентам доведеться освоювати у будь-якому випадку.

Відповідаючи на питання із залу, що стосується викладання історії в школі, Табачник висловився так: "По тому варварському, антинародному підручнику історії для 5 класу, який був, в нинішньому році вже п'ятикласники займатися не будуть".

Прощаючись із студентами, Табачник роздав декілька автографів. Він відправився на нараду з губернатором Анатолієм Близнюком, який пролив нарешті світло на мету візиту міністра. "Міністр приїхав дізнатися, як у нас тут готують гуртожитки до ЄВРО-2012", - сказав губернатор, звертаючись до одного з ректорів.

Зараз ви читаєте новину «Табачнику сподобалися перуки протестуючих студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути