середа, 26 травня 2010 17:32

Відміна Великої вітчизняної - це помста Табачнику?

Відміна Великої вітчизняної - це помста Табачнику?

Рішення Львівської облради про вшанування 8-9 травня Днів пам'яті жертв Другої Світової війни - це відповідь на політику, яку проводить міністр освіти Дмитро Табачник.

Такий висновок можна зробити зі слів депутата Львівської облради Олега Панькевича, який є ініціатором відповідного рішення.

"Ми намагаємося нівелювати сьогоднішній вплив Табачників і міністерства освіти. Мудрий вчитель і так знає, що не було ніякої Великої Вітчизняної Війни, а була друга світова. Яка велика Вітчизняна була для України? Є просто істина, яку потрібно доводити дітям", - підкреслив "свободівець" у коментарі Gazeta.ua.

Як нагадав Панькевич, у своєму рішенні облрада доручила облдержадміністрації розробити план заходів щодо відзначення цих днів, передбачивши поминальні та скорботні заходи з вшанування українців. Крім того, ми (облрада-Ред.) звернулися до Генпрокуратури України з проханням вжити дієвих заходів, з недопущення використання прапорів і символіки неіснуючої країни - СРСР. Депутат також запевнив, що облрада буде суворо контролювати його виконання..

За словами автора ініціативи, подібні рішення будуть впроваджені і в інших органах місцевого самоврядування, де є представники "Свободи". "Там, де є наші депутати, ми будемо робити все можливе для впровадження аналогічних рішень", - сказав автор документу.

Панькевич вважає, що для вшанування учасників національно-визвольної боротьби 40-х - 50-х років потрібно здійснювати відповідну державну політику:

"Є указ президента про визнання героїв. Має бути його виконання через усі державні структури. Через міністерство освіти роблячи відповідні заходи, міністерство культури робить відповідні заходи. На українських телеканалах з'являються програми популярного характеру, художнього характеру. Потрібно на державному рівні визнати УПА.Необхідно врешті-решт робити те, що робить кожна держава і тоді будуть не лише національні герої тоді буде єдина Україна", - зазначив член "Свободи".

Депутат також відзначив, що це можливо за умови, якщо в країні буде справжній український президент.

"Коли буде український президент, який насправді це(об'єднати героїв-Ред.) захоче втілити в життя, а не просто здійснювати якісь вузькі речі напередодні нових виборів, чи для того, щоб втримати якийсь електорат якоїсь частини України, якщо буде Верховна Рада, яка не буде приймати рішення як ця ВР, маючи більшість так званих демократів де сказано, щоб використовувати символіку Велику Вітчизняної Війни що не зрозуміло було, не зрозуміло що будуть червоні прапори. Буде у парламенті представництво справді національних сил, тоді ситуація і зміниться" - резюмував депутат.

Нагадаємо що 25 травня Львівська облрада ухвалила рішення заборонити вживання терміну "Велика Вітчизняна війна".

Зараз ви читаєте новину «Відміна Великої вітчизняної - це помста Табачнику?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

128

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути