Ексклюзиви
пʼятниця, 08 травня 2009 11:45

Медведєв не дозволить перекручувати історію Великої вітчизняної

Медведєв не дозволить перекручувати історію Великої вітчизняної
Президент РФ Дмитро Медведєв в своєму відеоблозі заявив, що "ми нікому не дозволимо ставити під сумнів подвиг нашого народу", і застеріг від спроб фальсифікацій історії.

"Ми не повинні закривати очі на страшну правду війни", - закликав президент в черговому записі свого блогу, яка з"явилася 7 травня і називається "Про Велику Вітчизняну війну, історичну істину та про нашу пам"ять".

Як підкреслив Медведєв, "з кожним роком свято Перемоги знаходить нове звучання, і, на жаль, не завжди святкове звучання". Як відзначив президент, спроби історичних фальсифікацій стають все більш жорсткими, злими і агресивними.

"Здавалося б, час, який тече невблаганно вперед, все далі й далі віддаляє нас від війни. Але кількість трактувань - причому, дуже суперечливих - цього періоду не стає менше. Чому так відбувається? Звичайно, в кожній науці можуть бути свої трактування, але, напевно, це пояснюється і тим, що стає все менше і менше тих людей, хто брав участь у війні, бачив її на власні очі. І ось цей вакуум, цей пропуск заповнюється новим баченням, новими трактуваннями війни", - говорить глава РФ.

Як підкреслив Медведєв, "по суті, ми опиняємося в ситуації, коли повинні відстоювати історичну істину і навіть ще раз доводити ті факти, які ще зовсім нещодавно здавалися абсолютно очевидними". "Це важко, іноді навіть, чесно сказати, огидно, але це необхідно робити", - вважає Медведєв.

Президент в своїй промові окремо звернувся до тих, кому сьогодні немає і двадцяти. "Колись Василь Ключевський досить точно сказав, що історія нічому не навчає, а тільки карає за незнання своїх уроків. Тому дуже важливо не просто цікавитися історією - треба знати її. І не для того, щоб блиснути ерудицією в якійсь компанії. Це потрібно, перш за все, для вашого майбутнього, а отже - для майбутнього нашої країни. Ми повинні зберегти історичну пам"ять - нашу з вами пам"ять", - говорить російський президент.

Коментарів до цього запису президента з"явилося мало. Деякі блогери привітали Медведєва та всіх росіян зі святом. В одному з коментарів піднімається питання про те, коли ж держава надасть ветеранам, які залишилося в живих, квартири.

Інший інтернет-користувач нарікає, що репетиція параду до дня Перемоги не пройшла в неробочий день або вночі. Нагадаємо, що напередодні в Москві були перекриті деякі вулиці в центрі, оскільки проходила генеральна репетиція параду, що ускладнило і без того непросту транспортну ситуацію в столиці.

Відзначимо, що інтернет-щоденник Дмитра Медведєва урочисто відкрився на сайті LiveJournal.com 22 квітня.

Президента вже встигли звинуватити в тому, що його блог - піар-акція, а записи нагадують літературні опуси генерального секретаря ЦК КПРС Леоніда Брежнєва.

Проте є вже перші плоди такої форми спілкування президента з народом: принаймні один коментар в блозі удостоївся його уваги. Прочитавши коментар в своєму ЖЖ від одного з інтернет-користувачів з Рязані про жахливий стан міської дитячої лікарні, Медведєв став вимагати від губернатора Рязанської області Олега Ковальова негайно виправити ситуацію, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв не дозволить перекручувати історію Великої вітчизняної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути