середа, 03 лютого 2010 11:35

У Тимошенко пригрозили розправою цукровим махінаторам

У Тимошенко пригрозили розправою цукровим махінаторам

Міністр економіки Богдан Данилишин заявив, що уряд буде регулювати ціни на цукор.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, про це він сказав сьогодні на прес-конференції під час засідання Кабінету Міністрів.

Мінекономіки разом з МВС, Мінагрополітики, Антимонопольним комітетом України, податковою, Інспекцією контролю за цінами проводять комплексні перевірки цін на молоко, олію соняшникову та вершкову та цукор.

"Вживатимемо заходи які не допустять необґрунтоване підвищення цін. Ми вже встановили такі факти: найбільше у Донецькій області - 23,4%, у Дніпропетровській - на 24,6%, у Луганській - на 26%, а Севастополі - на 35%, у Херсонській області - на 33%, у Запорізькій - на 30,8%. В інших регіонах значно менший показник", - розповів Данилишин.

Міністр повідомив, що на ринках Донецької області в цілому ціни зросли найбільше - на 36,7%.

"Ціни на цукор будуть контролювати – дадуть відповідні повноваження органам місцевої влади. Вони будуть декларувати оптово-відпускні ціни та обмежувати торговельну надбавку", - сказав він.

Данилишин зауважив, що підприємці перереєстровують свої підприємства. Вони користуються правом встановлювати першу ціну без її декларування. Таким чином підвищення цін здійснюється без будь-якого економічного обґрунтування.

"Наприклад, у Вінницькій області три цукрові заводи перетворили на "Подільську цукроварню". Продали першу продукцію за 7,800 грн за тонну. Це ціна вища, ніж була задекларована. А у супермаркеті "BILLA" в Одесі продавали цукор за 10,69 грн, хоча купували з 7,44 грн. Встановили торговельну надбавку у 43, 7%. Користуються тим, що в області з листопада минулого року відсутнє державне регулювання цін", - повідомив глава Мінекономіки.

Міністр зазначив, що хоч економічні санкції до таких підприємств застосувати неможливо, проти них будуть порушувати кримінальні справи. У окремих областях, зокрема, східних іде відкритий саботаж державного регулювання цін. А місцева влада недобросовісно слідкує за підприємцями.

"Це політичне замовлення, щоб дискредитувати уряд", - наголосив Данилишин.

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко пригрозили розправою цукровим махінаторам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути