четвер, 05 листопада 2009 13:39

Цукор шкодить мозку - вчені Гарварду

Цукор шкодить мозку - вчені Гарварду

Високий рівень глюкози в крові є однією з найбільш поширених причин смертності в США. За ступенем впливу гіперглікемію порівнюють з алкоголем і тютюном.

Високий рівень глюкози в крові несе в собі загрозу здоров"ю і ризик смертності, як і надмірне вживання алкоголю, високий рівень холестерину, солей. До такого висновку прийшли вчені Гарварду.

Підрахувавши статистику, вони визначили, що високий рівень глюкози є однією з найбільш поширених причин смертності серед населення США. Гіперглікемія увійшла у першу п"ятірку діагнозів патологоанатомів. Поступаючись місцем тютюну, серцевим хворобам і гіпертонії, ожирінню і низькій фізичної активності, вона замикає список під номером п"ять. Тільки за 2005 рік в Америці зафіксували до 217 тис. випадків летального результату від гіперглікемії.

Рівень цукру в крові залежить від кількості надходження його з їжею та напоями, споживання глюкози різними тканинами організму і кількості утворення її в печінці. Стійка форма стану гіперглікемії спостерігається у хворих на цукровий діабет, панкреатит і з пухлинами підшлункової залози. Явні ознаки підвищення цукру в крові - часте сечовипускання, збільшення кількості сечі, спрага, різке зниження ваги і глікозурія (наявність глюкози в сечі).

У США, Німеччині, Японії, Франції, Єгипті та Колумбії рівень глюкози вимірюється в міліграмах на децилітр (мг / дл). У Росії ж стандарт - міллімоль на літр. Рівні глюкози вимірюються до і після їжі і кілька разів протягом дня. Норма при цьому визначається індивідуально. Середній вміст глюкози коливається від 4 до 8 ммоль / л до прийому їжі. Тривале порушення нормоглікемії (гіперглікемія або гіпоглікемія) залежно від патологій, які викликали її , призводить до ураження кровоносних судин і органів, перш за все страждає мозок.

За матеріалом: Инфокс.Ру

Зараз ви читаєте новину «Цукор шкодить мозку - вчені Гарварду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути