четвер, 24 грудня 2009 11:59

Наставника збірної України призначать у січні

Наставника збірної України призначать у січні

Головного тренера національної збірної України призначать у січні 2010 року.

Про це заявив віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко.

"Товариські матчі національної команди заплановані на березень, а значить, у січні тренер повинен бути призначений", - сказав Стороженко, якого цитує ua-football.com.

Стороженко також розповів, що президент ФФУ Григорій Суркіс написав листа Рінату Ахметову щодо призначення в збірну Мірчі Луческу, але відповіді поки не отримав.

"Особисто я б хотів бачити тренером збірної вітчизняного фахівця. Щоб ми могли подивитися йому в очі, щоб розмовляли однією мовою, щоб він жив тут і знав, що навіть після роботи в збірній ми будемо зустрічати його на вулиці й казати: "дякуємо вам за вашу роботу" або ж: "добрий день - до побачення". Нам потрібен тренер, який би залучав до збірної футболістів, найсильніших на момент проведення матчів", - сказав Стороженко.

"До речі, при мені Олександр Ярославський говорив Олексію Михайличенку: "Якщо візьмете в збірну Рикуна і Валяєва, то обіграєте греків, а не візьмете - не обіграєте". Ці футболісти на той момент знаходилися на піку форми, але в збірну не потрапили", - зазначив віце-президент ФФУ.

Відзначимо, що позиція самого Луческу з приводу можливого призначення поки що не однозначна. Спочатку він виключав варіант свого приходу в збірну України, проте пізніше сказав, що "пропозиція спокуслива".

Нагадаємо, контракт Михайличенка з національною командою закінчився 30 листопада, а підписати нову угоду йому не пропонували.

Ліга.net

Зараз ви читаєте новину «Наставника збірної України призначать у січні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути