понеділок, 23 листопада 2009 09:14

Ющенко визнав свої помилки і похвалився здобутками

Ющенко визнав свої помилки і похвалився здобутками
Президент Віктор Ющенко переконаний, що політичний рейтинг не означає хибність політики.

Про це він сказав, виступаючи на урочистостях з нагоди Дня свободи.

"Політичний рейтинг абсолютно не означає хибність політики. Не будемо забувати, що більшість часто помиляється.

Я б уточнив, як правило, помиляється", - заявив глава держави.

"Моя особиста свобода дозволяє сказати найважливіше – я визнаю помилки і, водночас, вірю у силу духу, який після стількох випробувань є і відроджується у наших серцях", - зазначив Ющенко.

За його словами, "за останні 5 років економічний рух, попри кризу, здолав колосальну відстань".

Більшість часто помиляється

"На початку мого президентства наш з вами бюджет становив 80 мільярдів гривень. Це було 4 роки тому. Очевидно, це велика сума. Але зараз бюджет України – 300 мільярдів", - заявив Ющенко.

"Україна у 2004 році мала 8 мільярдів доларів іноземних інвестицій. За 4 роки ми прийшли на цифру 38 мільярдів доларів. Або кожен прожитий місяць приносив 1 мільярд. Я істинно хочу, щоб майбутні 5-10 років хоча б повторили цю тенденцію", - сказав президент.

"Україна за ці роки якось вже звикла до нового імені "житниця Європи". Кожен з останніх 2 років ми експортували по 20 мільйонів тон зерна", - повідомив глава держави.

Ющенко заявив, що "ми маємо найнижчий за роки української незалежності, рівень безробіття".

"Вперше за 18 років ми маємо демографічний оптимізм. Якщо збережуться ці темпи приросту нації, які ми мали за останні 4 роки, починаючи з 2015 року ми будемо мати абсолютний приріст української нації", - сказав він.

"Переконаний, що нас відділяє декілька місяців від підписання угоди про політичну асоціацію і економічну інтеграцію з ЄС", - заявив президент.

Майдан ніколи і нікому не вдасться провести за гроші

Крім того, Ющенко переконаний, що Майдан нікому не вдасться провести за гроші.

"Майдан стояв не тільки за Ющенка. Український Майдан стояв за власну мрію. Емоційно він був, безумовно, дивом...Майдан не був ярмарком обіцянок і гасел. Багато хто це і досі не розуміє", - заявив президент.

"Саме тому Майдан ніколи і нікому не вдасться провести за гроші – що дуже важливо. Майдан був солідарним виявом нашої громадянської і національної позиції, чиїм головним носієм і двигуном виступала зростаюча середня верства", - вважає Ющенко.

Він переконаний, що "ніхто не зуміє применшити, принизити чи заперечити значення нашого Майдану".

"Його політичні і суспільні наслідки, безумовно, колосальні. Влада, яка не розумітиме суті цих процесів, неминуче отримає нові Майдани. Майдан не був протистоянням людей – я хотів би особливо підкреслити. Майдан був прагненням свободи", - сказав президент.

Ющенко вважає, що "якщо Майдан не здобуде свободи, він повториться".

Водночас він заявив: "Треба бути свідомими, що антидемократична реакція рівною мірою не ослабла".

"За останні п"ять років ми зупинили не одну загрозу узурпації влади в Україні нечесним бандитським способом, шляхом зговору, її консервації за найбільшими політичними "кланами", - заявив президент.

"Очевидно, такий тиск буде продовжуватися. І кожен наступний Майдан – це Майдан особистий: це – відповідальність кожного за те, що ти обираєш, яку систему цінностей, пріоритетів ти обираєш. І вже після цього – кого ти обираєш", - зазначив Ющенко.

"Найважливіше, на мій погляд, зараз – не обміняти свободу на мішок "добробуту", який щедро обіцяють ті, хто претендує на найвищу посаду в Українській державі", - вважає глава держави.

За матеріалами: Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Ющенко визнав свої помилки і похвалився здобутками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути