понеділок, 23 листопада 2009 08:49

Луценко готовий вийти на другий Майдан

Луценко готовий вийти на другий Майдан

Після президентських виборів може відбутися повторення Майдану 2004 року.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в ефірі 5 каналу.

"Я не виключаю, що якщо в нас відбудеться невдача при ротації політичних еліт, якщо влада не зуміє навести лад і дисципліну у власних лавах, якщо вона не зможе відповісти людям на їхню вимогу навести порядок в країні і забезпечити диктатуру права і закону, то неминучі певні акції протесту", - зазначив він.

За словами міністра, при різних комбінаціях такі акції протесту "можуть вивести на вулиці дуже багато людей". "Тоді стануть актуальними радикальні перетворення", - додав Луценко.

Протистояння Тимошенко-Ющенко знищує перспективи України

"Сподіваюся, що наступні президентські вибори дадуть спокійну відповідь на нового лідера, який зможе привести Україну закон і порядок", - сказав він.

"Якщо такого не буде, я не виключаю, що люди в своєму незадоволенні можуть піти на повторення Майдану, і якщо це буде потрібно – я не бачу в цьому ніякої трагедії", - наголосив голова МВС.

Відповідаючи на питання, чи вийде сам Луценко на новий Майдан, він заявив: "Якщо цей Майдан буде відповідати моїм переконанням, то вийду, при чому в такій же якості, як і 2004 році".

Крім того, міністр заявив: "Протистояння між Тимошенко і Ющенком, яке постійно продукується із Секретаріату президента, не просто допомагає Януковичу. Це ще було б пів біди. Воно знищує перспективи України, як держави".

"Ніхто з закордонних партнерів не хоче говорити з Україною про серйозні речі, поки ми самі не розберемося у своєму домі", - сказав він.

"Скільки не намагалися примирити Віктора Андрійовича з його вчорашньою командою – це не вдалося нікому. Ні українським політикам, і я це пробував робити...не вдалося це й закордонним посередникам. Не вдається це й людям, які демонструють Ющенку мінімальну підтримку", - заявив Луценко.

Не виключає повторення акцій протесту і нинішній президент Віктор Ющенко.

Ющенко вважає, що "якщо Майдан не отримає свободи, він повториться". Водночас він переконаний, що акції непокори нікому не вдасться провести за гроші, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Луценко готовий вийти на другий Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути