середа, 07 жовтня 2009 09:40

З коаліції пішли люди Костенка

З коаліції пішли люди Костенка

Лідер Української народної партії, народний депутат Юрій Костенко повідомив КоммерсантЪ-Украина про вихід своїх однопартійців із коаліції.

Народні депутати-члени УНП Ярослав Джоджик і Олександр Клименко відкликають свої підписи, поставлені під угодою про створення коаліції фракцій Наша Україна - Народна самооборона, БЮТ і блок Литвина.

"Рішення відкликати двох членів УНП, раніше делегованих для створення коаліції, центральна рада партії ухвалила ще минулого тижня", - розповів газеті Костенко. "Ми прийшли до висновку, що помилилися - ми не хочемо бути ширмою для популістської діяльності уряду", - зазначив він.

Газета нагадує, що голос Джоджика свого часу був вирішальним при голосуванні фракції НУ-НС за входження в коаліцію. До відповідного рішення керівництва УНП з 72 депутатів фракції вступ у коаліцію з БЮТ і блоком Литвина підтримували лише 35 депутатів.

За десять місяців настрої у фракції НУ-НС не дуже змінилися. Замість Святослава Вакарчука, який покинув за власним бажанням ряди депутатів, Центрвиборчком зареєстрував народним депутатом представника Народної самооборони (НС) Олександра Бобильова. Його підпис став 38-им під угодою з боку НУ-НС. Правда, у червні інший представник НС, Олександр Омельченко, оголосив про вихід з більшості, чим знову звів число прихильників коаліції в НУ-НС до необхідного мінімуму.

Водночас, опитані Ъ-Украина представники НУ-НС сходяться на думці, що демарш депутатів УНП не призведе до розвалу коаліції.

"Цей крок не матиме жодних юридичних наслідків. Вступають у коаліцію і виходять з неї тільки фракцією", - впевнено сказав виданню лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко. "Щоб ухвалити рішення про вихід фракції з коаліції, потрібно проголосувати за це 37 голосами. А стільки голосів все одно не набереться. Зараз на засіданні фракції буває від 10 до 15 осіб", - заявила народний депутат Ксенія Ляпіна.

Нагадаємо, в червні УНП заявляла про готовність відкликати своїх депутатів з парламентської більшості у разі внесення БЮТ і Партією регіонів законопроекту про зміни до Конституції у Верховну Раду.

За матерiалами: КоммерсантЪ-Україна
Зараз ви читаєте новину «З коаліції пішли люди Костенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути