субота, 01 серпня 2009 10:45

Баррозу обрадував Україну грошима на газ

Баррозу обрадував Україну грошима на газ
Європейська комісія та Міжнародні фінансові інституції досягли угоди з Україною з реформування українського газового сектору.

Про це йдеться в заяві президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу.

"Я дуже задоволений, що було знайдене політична угода з Україною щодо проведення реформ в їхньому газовому секторі, що відкриває дорогу для пакету фінансової допомоги, який буде наданий Україні міжнародними фінансовими інституціями. Угода повинна забезпечити стабільність, необхідну для значного зниження ризиків майбутньої газової кризи між Україною і Росією, що, у свою чергу, забезпечить безпеку газових постачань, на яку очікують країни, - члени ЄС і наші споживачі", - йдеться в заяві.

Баррозу підкреслив, що зобов"язання, озвучені прем"єр-міністром України Юлією Тимошенко, повинні "гарантувати збільшення прозорості і довгострокової життєздатності українського газового сектора". "І я дуже сподіваюся, що вказані чіткі тимчасові рамки порядку денного реформ будуть повністю виконані", - підкреслив він.

Баррозу назвав "екстраординарною демонстрацією колективних зусиль" кроки Міжнародних фінансових інституцій щодо знаходженню рішення структурних проблем, з якими зіштовхується Україна.

"Європейська комісія продовжуватиме підтримувати реформи в енергетичному секторі в Україні, побудовані на результатах міжнародної конференції після модернізації української газотранспортної системи, загального меморандуму взаєморозуміння у сфері енергетики і переговорів щодо вступу України до Енергетичного співтовариства", - підкреслив президент Єврокомісії.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Баррозу обрадував Україну грошима на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути