вівторок, 03 березня 2009 11:30

Смерть Зварича вигідна його співучасникам - Кузьмін

Смерть Зварича вигідна його співучасникам - Кузьмін
У Генпрокуратури немає точних даних про перебування судді Ігоря Зварича. Про це заявив заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в інтерв"ю газеті "Дело".

"Поки точних даних про перебування Зварича у нас немає", - заявив він.

У той же час Кузьмін відзначив, що смерть Зварича була б вигідна багатьом фігурантами його справи. Також, за словами заступника генпрокурора, поки не буде затриманий і допитаний Зварич не можуть бути усунені з посад інші судді Львівського адмінсуду.

"Тому що все зав"язано на одній людині - Зваричі. Уявіть ситуацію: є начальник в суді, у якого багато підлеглих. Він виконує якісь замовлення, дає співробітникам доручення прийняти потрібне рішення за певну винагороду. Або навпаки, судді дали гроші, він приходить до начальника та й каже: Оце ваша доля. Так ось, в такому випадку дуже проблематично без начальника довести вину підлеглого ", - відзначив Кузьмін.

Ми писали Зварича кілька місяців - від п"янок до статевого життя

"Те, що Зварич здійснював не один-два злочини, і навіть не десять - це факт. Ми кілька місяців писали в його кабінеті те, що відбувається, починаючи від п"янок, закінчуючи статевим життям та отриманням хабарів. І він є основною фігурою, яка відповідала за розподіл коштів, отриманих незаконним шляхом", - заявив він.

"Сьогодні смерть Зварича вигідна багатьом людям. Наприклад, співучасникам. Він не лише був" фінансовим диспетчером "в суді. Через нього деякі" шановні люди "відмивали" брудні "гроші. В тому числі отримували чималі суми на свої особисті рахунки", - підкреслив Кузьмін.

З іменем судді Зварича пов"язували заступника глави секретаріату Петра Олійника, який поплатився за цей скандал посадою Представника президента у Верховній Раді.

"Нещодавно моє ім"я було втягнуто в корупційну історію з суддею Зваричем. Сподіваюся, що моя відставка дасть можливість правоохоронним органам провести об"єктивне розслідування", - заявив Олійник.

Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича 2 грудня 2008 року. У його кабінеті та квартирі вилучили $1 млн і 2 млн грн. Зварич зізнався, що позичив їх "у свого друга, адвоката-бізнесмена Володимира Косенка". А гроші в його робочому кабінеті були призначені для того, щоб за традицією "засіяти" нове приміщення. У ніч на 12 грудня 2008-го Зварич зник. Прокуратура оголосила його в розшук.

За версією слідства, $100 тис. суддя отримав у жовтні 2007 року від одного з львівських підприємців у кабінеті тодішнього губернатора Львівської області Петра Олійника. Він пішов із тої посади торік у лютому.

А в грудні 2008-го став одним із заступників Віктора Балоги в Секретаріаті президента й офіційним представником Віктора Ющенка у Верховній Раді.

За матеріалами: Дело, Gazeta.ua.
Зараз ви читаєте новину «Смерть Зварича вигідна його співучасникам - Кузьмін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути