вівторок, 17 лютого 2009 13:56

"Артек" досі не отримав гроші від Тимошенко

"Артек" досі не отримав гроші від Тимошенко

Заїзд дітей у "Артек" 16 лютого, який анонсували одразу ж після обіцянок прем"єра Юлії Тимошенко про підтримку всесвітньо відомого табору, не відбувся.

Швидше за все, буде перенесений на весну і заїзд, який планували на 23 лютого, пише "Сегодня".

Як пояснила помічник гендиректора "Артеку" Олена Мех, табір досі залишається без фінансування. Розпорядження підписані, а грошей з Держказначейства досі немає.

"На рахунок "Артеку" поки не надійшло ні копійки з обіцяних урядом грошей, тому нам важко будувати плани на майбутнє", - говорить помічник гендиректора.

Кризу "перемогли" тільки для ЗМІ

"Кризу "перемогли" тільки для ЗМІ, там ущухли пристрасті по "Артеку", "рятувальники" табору отримали свої PR-дивіденди, але ситуація насправді не змінилася. Наш шеф Борис Новожилов як і раніше намагається вирішувати проблеми трудового колективу у Києві, якось прискорити перерахування обіцяних нам коштів", - додала вона.

Як відомо, Верховна Рада виділила "Артеку" 60 млн грн., після того як Новожилов оголосив голодування через катастрофічний стан табору і ЗМІ порушили цю тему.

Директор департаменту витрат держбюджету Держказначейства Олексій Якимов сказав, що гроші для "Артеку" вони перерахували ще тиждень тому на рахунки головного розпорядника – Міністерства сім"ї, молоді та спорту.

Можливості "Артеку" дозволяють приймати до 1500 дітей на зимові зміни, але поки утеплені корпуси і найкраща за оснащенням в Україні школа, порожні.

Багато співробітників табору у відпустках за свій рахунок, штат працює у скороченому режимі, борги по зарплаті зростають. Остання виплата – причому, тільки 60% – була у жовтні. Без грошей залишаються понад тисячу працівників.

На думку співробітників табору, ситуація з забезпеченням його життєдіяльності зайшла надто далеко, і в цьому винен і уряд, і керівництво "Артеку".

"У мене є відчуття, що хтось навмисне блокує всі перспективні програми розвитку нашого табору, навмисне до нас не надсилає дітей", - каже одна з учителів школи табору. Причина, на її думку, – чиєсь бажання оголосити головну дитячу здравницю колишнього СРСР банкрутом і за безцінь скупити території на березі моря.

Між тим, у команді Тимошенко стверджують, що гроші до "Артеку" не надійшли тому, що президент Віктор Ющенко не підписав ухвалений Верховною Радою закон, який передбачає виділення табору коштів із держбюджету.

За матеріалами: Сегодня, Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «"Артек" досі не отримав гроші від Тимошенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути