Ексклюзиви
пʼятниця, 05 грудня 2008 10:31

Обама зібрав $750 млн на свою передвиборчу кампанію

Обама зібрав $750 млн на свою передвиборчу кампанію

44-й майбутній президент США Барак Обама зібрав для своєї президентської кампанії пожертвування майже на $750 мільйонів, повідомляє The New York Times з посиланням на офіційну звітність, подану в четвер у Федеральну виборчу комісію США. В ході попередньої президентської кампанії в 2004 році всі кандидати разом узяті зібрали меншу суму.

Демократ Обама отримав перемогу над республіканцем Джоном Маккейном на голосуванні 4 листопада. Не дивлячись на інтенсивні витрати в кінці кампанії, всі пожертвування кандидат-переможець так і не витратив: згідно з даними на 24 листопада, на рахунку кампанії Обами залишалося близько $30 мільйонів.

Фінансування Маккейна було набагато скромнішим:на відміну від Обами, який цілком поклався на пожертвування спонсорів, республіканець прийняв на осінньому етапі перегонів державні дотації і був обмежений у витратах сумою в $84 мільйони. У останніх звітах викладені витрати кандидатів в період з 16 жовтня по 24 листопада: в цей час Обама витратив $136 мільйонів, а Маккейн - всього $26,5 мільйона. На рахунку у кампанії Маккейна залишилися близько $4 мільйонів, але в той же час він заборгував $4,9 мільйона.

Поки невідомо, як Обама витратить залишки коштів: він може передати їх Демократичному національному комітету або іншим партійним органам або ж відкласти гроші на кампанію в 2012 році. Крім того, переможець виборів може допомогти своїй колишній суперниці по демократичних праймеріз Хіларі Клінтон в погашенні заборгованості, що залишилася у неї, в $7,5 мільйона.

Опублікована в четвер фінансова звітність також в черговий раз привернула увагу до витрат Сари Пейлін - губернатора Аляски і колишнього напарника Маккейна. В ході кампанії її критикували за надмірні витрати на гардероб, а зараз з"ясувалося, що за два місяці штаб Маккейна витратив на послуги стиліста і візажіста Пейлін близько $110, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Обама зібрав $750 млн на свою передвиборчу кампанію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути