пʼятниця, 31 жовтня 2008 10:32

Японія дає позику МВФ. Умов ще не називає

Японія дає позику МВФ. Умов ще не називає

Японія готова надати Міжнародному валютному фонду гроші для стабілізування фінансової системи в країнах Європи, заявив у п"ятницю міністр фінансів Японії Шойчі Накагава.

Разом з цим держава збирається запропонувати свої стандарти бухгалтерського обліку та інші регулятивні поправки, необхідні для вирішення економічних проблем, на світовому самміті у Вашингтоні 15 листопада.

Накагава не вказував на те, що для отримання МВФ якихось від них грошей необхідно буде прийняти запропоновані японським урядом стандарти, проте зазначив, що його країна збирається відіграти лідируючу роль на міжнародній арені.

Японія має 1 трильйон доларів валютних резервів для виділення МВФ.

"Позика Валютному фонду здається нам безризиковою." - додає міністр фінансів.

Накагава не дає конкретної інформації щодо пропозицій з їх боку, так як прем"єр-міністр Таро Асо все ще працює над їх деталями.

На початку цього тижня британський прем"єр-міністр Гордон Браун заявив, що МВФ не вистачить фінансів, щоб подолати кризу, і закликав східні держави допомогти грошима. У середу було оголошено створення нової програми швидкого збирання фінансів, на що Накагава відреагував зверненням до держав Сходу з проханням швидко відреагувати, повідомляє Yahoo! News.

Зараз ви читаєте новину «Японія дає позику МВФ. Умов ще не називає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути