пʼятниця, 19 вересня 2008 12:51

"Репортери без кордонів" окупували туркменське посольство в Парижі

"Репортери без кордонів" окупували туркменське посольство в Парижі
18 вересня представники міжнародної організації "Репортери без кордонів" влаштували акцію протесту на території туркменського посольства в Парижі, повідомляє сайт організації. Вони вимагали звільнення журналіста Аннакурбана Аманкличева і правозахисника Сапардурди Хаджієва, які були заарештовані в Туркменії в 2006 році.

За інформацією ІА Central Asian News, що посилається на Радіо Свобода, в акції взяли участь близько 20 осіб. Вони подзвонили в двері посольства і увійшли всередину. Поліція, що прибула на місце події, заявила, що не може втрутитися, оскільки не має права зайти на територію дипломатичного представництва.

Крім того представники "Репортерів без кордонів" вимагали від влади Туркменії роз"яснень у зв"язку із загибеллю журналістки Радіо Свобода Огульсапар Мурадової, яка померла в туркменській в"язниці. Акція в посольстві продовжувалася близько двох годин. Вона була організована в той час, коли в Парижі проходив форум "ЄС - Центральна Азія".

Нагадаємо, що журналіст Аннакурбан Аманкличев, правозахисник Сапардурди Хаджієв і позаштатна співробітниця Радіо Свобода в Туркменії Огульсапар Мурадова були заарештовані в червні 2006 року. Їх звинуватили в незаконному зберіганні зброї та засудили до позбавлення волі на терміни від шести до семи років. Правозахисники заявляли, що звинувачення були сфабриковані. У вересні 2006 року Огульсапар Мурадова померла у в"язниці. За словами родичів журналістки, вона померла в результаті тортур, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Репортери без кордонів" окупували туркменське посольство в Парижі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути