пʼятниця, 18 квітня 2008 10:51

У Росії вперше стало більше ста доларових мільярдерів

У Росії вперше стало більше ста доларових мільярдерів
У Росії до кінця 2007 року стало 110 доларових мільярдерів, тобто на 50 людей більше, ніж роком раніше, підрахував журнал Forbes. Про це пише газета "Ведомости", посилаючись на слова головного редактора російської версії журналу Максима Кашулінського. Напередодні офіційного виходу рейтингу ста найбагатших людей Росії він розповів про декілька його особливостей.

Дані російського рейтингу Forbes і американської версії журналу дещо розходяться. Якщо обидві команди журналістів вважають, що найбагатшим росіянином в 2007 році був голова ради директорів "Базового елементу" Олег Деріпаска, то вже з другого місця починаються розбіжності. Американський Forbes віддав "срібло" Роману Абрамовичеві, а російський - власникові "Северсталі" Олексію Мордашову. Різниця між їх статками, за даними вітчизняного журналу, зовсім незначна: 24,5 і 24,3 мільярда доларів відповідно.

У американській версії журналу, опублікованій в березні, в Росії до кінця 2007 року нараховувалося "всього" 87 мільярдерів. За цим показником росіяни займали друге місце в світі після США.

Головний редактор російського Forbes пояснює відмінності в рейтингах тим, що під час складання американської версії часто використовувалися прогнозні дані. Крім того, змінили результати рейтингу і декілька IPO, що пройшли в кінці року.

Найбагатшими новачками рейтингу стали нафтотрейдер Геннадій Тімченко, статок якого оцінюється в два з половиною мільярди доларів, і власник компаній "Естар" і "Амурметалл" Олександр Шишкін з особистими активами в 2,3 мільярда доларів.

Варто зазначити, що на зміни в рейтингу Forbes міг вплинути і курс долара: американська валюта в 2007 році знецінилася по відношенню до всіх основних світових валют. Через це кількість доларових мільярдерів збільшується не тільки в Росії, але і у всьому світі, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Росії вперше стало більше ста доларових мільярдерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути