субота, 01 березня 2008 11:00

Рада безпеки ООН готується ввести нові санкції проти Ірану

Рада безпеки ООН готується ввести нові санкції проти Ірану
Проект резолюції з новими санкціями проти Ірану, що не відмовився від збагачення урану, буде поставлений на голосування в Раді Безпеки в понеділок, повідомила РИА "Новости" прес-секретар ООН Мішель Монтас. Раніше голосування передбачалося провести в суботу.

"Шестірка" - п"ять постійних членів РБ ООН Росія, США, Китай, Велика Британія, Франція, а також Німеччина - раніше виразили готовність посилити тиск на Тегеран, що не підкорявся вимогам двох попередніх резолюцій.

В четвер в Раді Безпеки відбулися перші консультації у повному складі за проектом нових санкцій проти Ірану.

Нова резолюція передбачає введення заборони на зарубіжні поїздки ряду осіб, які беруть участь в розробці "ядерної програми" Ірану, заморожування рахунків деяких іранських компаній і банків, а також інспекцію вантажів.

Як повідомив в четвер постпред РФ Віталій Чуркін, санкції не розповсюджуються на АЕС Бушер, зводити яку допомагає Росія.

Нові санкції пропонуються у зв"язку з тим, що Іран не підкорявся вимогам двох попередніх резолюцій РБ ООН і не зупинив збагачення урану.

Тегеран на нинішньому тижні зажадав від ООН вивести його "ядерне досьє" з компетенції РБ ООН на основі доповіді МАГАТЕ. В той же час Іран підтвердив, що не має наміру відмовлятися від збагачення урану, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Рада безпеки ООН готується ввести нові санкції проти Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути