понеділок, 17 червня 2013 18:18

З'їзд поставив крапку у тому, хто буде кандидатом у президенти від "Батьківщини" - експерт

З'їзд поставив крапку у тому, хто буде кандидатом у президенти від "Батьківщини" - експерт
Віталій Бала. Фото: news2000.com.ua

Об'єднання "Баткьівщини" та "Фронту Змін" не лише обєднує ресурси партій, а й є певним сигналом до союзників по опозиції.

Про це на прес-конференції сказав політолог Віталій Бала.

Підводячи підсумки з'їзду партії "Баткьівщини", який відбувся у суботу, 15 червня, і в результаті якого партія "Фронт Змін" влилася у політсилу Юлії Тимошенко, експерт підкреслив, що таке об'єднання ставить крапку на дискусіях навколо єдиного кандидата на президентських виборах від "Батьківщини".

"Перша мета і результат з'їзду — це об'єднання, акумуляція ресурсів ("Фронту Змін" та "Батьківщини" - ред.), як людських так і організаторських, і, певною мірою, матеріальних", - зауважив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гримчак: "Я більш не є членом партії "Батьківщина", партквиток повертаю поштою"

Бала додав: "Друга мета — це завершити всі розмови на рахунок того, хто може бути висунутий кандидатом у президенти від "Батьківщини". Всі розуміють, що найвищий рейтинг, окрім Тимошенко, у якої не буде можливості балотуватися, є у Арсенія Петровича Яценюка. Безумовно, вони б були нерозумними людьми, якби не спробували цю фігуру так чи інакше висунути. Бо тоді навіщо взагалі цей цирк. Тому, щоби завершити всі ці розмови в партіях і пішли на це об'єднання".

Третій аспект, який пов'язаний з цим об'єднанням, це також і сигнал союзникам "Батьківщини" — УДАРу та "Свободі", вважає політолог.

Він пояснив: "Цей сигнал неоднозначний. Бо це перша репетиція якраз у стосунках між союзниками — подивитися, яким чином будуть діяти ці союзники, щоби потім мати час так чи інакше перегрупувати свої сили".

 

Зараз ви читаєте новину «З'їзд поставив крапку у тому, хто буде кандидатом у президенти від "Батьківщини" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути