неділя, 16 червня 2013 11:57

Потрібне об'єднання "Свободи", УДАРу та "Батьківщини" - Сергій Таран

Потрібне об'єднання "Свободи", УДАРу та "Батьківщини" - Сергій Таран
Сергій Таран. Фото: presscenter.ukrinform.ua

Об'єднання з "Батьківщиною" Партії реформ і порядку та "Фронту змін" не підсилить опозицію, переконаний експерт Центру політологічних та соціологічних досліджень "Соціовимір" Сергій Таран. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Оскільки до "Батьківщини" приєднуються партії, які не мають власного рейтингу, то я не бачу, як це може якось підсилити опозицію, - каже фахівець. Аби відбулися позитивні рейтингові зміни, треба оприлюднювати план дій і неухильно його виконувати. Тому наскільки ефективним буде це об'єднання, покаже його діяльність. У мене є сумніви щодо цього, бо люди, які його очолюють, уже працювали в різних партійних структурах".

На думку експерта, якісна зміна рейтингу опозиції можлива за умови об'єднання провідних опозиційних парламентських сил – "Свободи", УДАРу та "Батьківщини".

"Але таке об'єднання має бути не юридичним злиттям партій, а прийняттям спільної програми дій до президентських виборів 2015 року, - зазначає Сергій Таран. – Це призвело б до якісного нарощування рейтингу опозиції. А поки що годі чекати серйозних зрушень, це тільки зайвий інформаційний привід поговорити про "Батьківщину", Тимошенко чи Яценюка".

Обрання Юлії Тимошенко головою партії та оголошення її майбутнім кандидатом у президенти, жодним чином не позначиться на її долі, вважає фахівець.

"Це вже робилося неодноразово, нічого нового в цьому нема. Тимошенко, перебуваючи за гратами,  залишається найзнаковішим лідером опозиції. Але попри те її рейтинг не росте", - зауважив Сергій Таран.

Нагадаємо, у Києві відбувся об'єднавчий з'їзд партії "Батьківщина". До неї приєдналася партія "Фронт змін", яка напередодні прийняла рішення про самоліквідацію. Юлія Тимошенко залишилися головою "Батьківщини". Її оголосили єдиним кандидатом на вибори президента у 2015 році від партії. Головою політради партії став Арсеній Яценюк, а його заступником – Сергій Соболєв. Олександра Турчинова призначили головою центрального апарату партії.  До "Батьківщини" також може приєднатися партія "Реформи і порядок".

Зараз ви читаєте новину «Потрібне об'єднання "Свободи", УДАРу та "Батьківщини" - Сергій Таран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

104

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути