середа, 15 травня 2019 09:14

Зручна для Януковича: що відомо про нову очільницю Конституційного суду
3

Наталію Шапталу обрали головою Конституційного суду України
Фото: Уніан
Обвинувальний акт щодо екс-міністра юстиції часів Януковича Олександра Лавриновича
Обвинувальний акт щодо екс-міністра юстиції часів Януковича Олександра Лавриновича

Призначена 14 травня головою Конституційного суду України Наталія Шаптала характеризується в матеріалах Генеральної прокуратури України як "зручна" для екс-президента України Віктора Януковича.

Шаптала, згідно з документами ГПУ, вказана серед суддів Конституційного суду, чиї кандидатури були погоджені особисто екс-президентом і "які під впливом Януковича здатні були приймати необхідні рішення і висновки для реалізації його злочинного наміру". Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на обвинувальний акт у справі екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича, обвинуваченого у причетності до захоплення влади в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилась нова інформація про голову Конституційного суду

За даними ЧЕСНО, Шаптала, зокрема, причетна до повернення Конституції 1996 року, яка суттєво розширила повноваження Віктора Януковича. Проти суддів КС було відкрите кримінальне провадження.

Генпрокуратура згадує Шапталу як заступника голови Донецького апеляційного адміністративного суду. На цій посаді вона працювала до 2010-го, поки не отримала призначення до КСУ.

Судді КСУ 14 травня висловили недовіру його голові Святославу Шевчуку і позбавили його посади судді КСУ. Новим головою суду обрано Наталію Шапталу. Шевчук назвав своє звільнення неконституційним і пообіцяв звернутися до правоохоронних органів.

Зараз ви читаєте новину «Зручна для Януковича: що відомо про нову очільницю Конституційного суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути