вівторок, 26 жовтня 2021 14:42

Зрив візиту депутатів до США - посольство відповіло на звинувачення

Посольство України в США заявило, що приватні поїздки держслужбовців не супроводжуються і не організовуються закордонними дипломатичними установами України.

"Обов'язковою умовою робочих відряджень для держслужбовців є погодження та визначення цілей та завдань робочої поїздки відповідно до передбачених законодавством процедур. Для забезпечення закордонних візитів залучають кошти з бюджету, а без офіційного погодження візиту виділення таких коштів неможливе", - цитує відповідь дипвідомства "Радіо Свобода".

Водночас народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко заявив, що труднощі почалися за 36 год. до вильоту. До цього посольство сприяло поїздці та допомагало організовувати зустрічі.

"Ми з групою народних депутатів перебуваємо у США, але цей візит міг не відбутися, бо цього не хотіли на Банковій. Ми готували поїздку декілька місяців з групою делегатів, куди входять депутати з різних парламентских фракцій, окрім ОПЗЖ. Майже всім членам групи відкликали візи. Почалися проблеми у Вашингтоні: наше посольство, яке сприяло і допомагало організовувати зустрічі, неочікуванно перестало виходити на зв'язок та відміняти зустрічі", - написав він у Telegram.

Зрештою до США потрапили Гончаренко, представник "Батьківщини" Володимир Кабаченко та позафракційний Гео Лерос, які вже мали візи. Вони планують обговорити у Вашингтоні "Північний потік-2", ситуацію в Білорусі, зелену енергетику та інші проблеми цього спрямування.

Автор: t.me/oleksiihoncharenko
 
Автор: t.me/oleksiihoncharenko
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США внесли Україну в список небезпечних для туристів країн

Делегація депутатів з міжфракційного обʼєднання "Чиста енергія — здорове навколишнє середовище" повинні були прилетіти до США з візитом. Їх запросив міжнародний республіканський інститут та організація House Democracy Partnership. Щоб вилетіти у США, депутати мали отримати дипломатичну ноту від Міністерства закордонних справ, але напередодні вильоту в МЗС передумали та скасували ноту. Відтак депутати не отримали візи А1, через що делегація не змогла вилетіти з України.
Зараз ви читаєте новину «Зрив візиту депутатів до США - посольство відповіло на звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути