Ексклюзиви
понеділок, 25 жовтня 2021 23:42

МЗС не дало дипломатичну візу депутатам від "Слуги народу" для поїздки в США

МЗС не дало дипломатичну візу депутатам від "Слуги народу" для поїздки в США
"Слуги народу" не змогли полетіти в США. Фото: Українська правда

Делегація депутатів з міжфракційного обʼєднання "Чиста енергія — здорове навколишнє середовище" повинні були прилетіти до США з візитом.

Їх запросив міжнародний республіканський інститут та організація House Democracy Partnership. Там депутати мали обговорити "Північний потік — 2", зелену енергетику та інші проблеми цього спрямування, повідомляє Бабель.

Щоб вилетіти у США, депутати мали отримати дипломатичну ноту від Міністерства закордонних справ, але напередодні вильоту в МЗС передумали та скасували ноту. Причин такого рішення вони не пояснили. Відтак депутати не отримали візи А1, через що делегація не змогла вилетіти з України.

Загалом у делегацію входили депутати від "Слуги народу" Максим Пашковський, Анатолій Драбівський, Артем Кунаєв, а Юлія Клименко мала представляти фракцію "Голос". Троє членів делегації на умовах анонімності підтвердили "Бабелю", що МЗС анулювало ноту без пояснення причин. Поїздку фінансують самі депутати. Усього мали би бути 25 людей.

У США полетіли тільки депутати Олексій Гончаренко, Володимир Кабаченко і позафракційний Гео Лерос. Усі вони мали візу В1/В2.

"Спершу МЗС зробило ноту підтримки, щоб прискорити процес отримання візи, але потім їм надійшла команда не пускати депутатів від" Слуги народу", і вони відкликали ноту", — сказав член делегації.

У планах делегації була зустріч з українським кокусом у Конгресі, з представниками аналітичного центру Atlantic Council та діаспори. Також планувались зустрічі в Пентагоні та з представниками Держдепартаменту.

Запланувати ці зустрічі допомагало посольство України в США, але частину з них скасували через кількісну зміну складу делегації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган доручив вислати з Туреччини послів 10 країн

Віза A-1 - це особливий тип віз для урядовців і дипломатів, які в'їжджають в Сполучені Штати для офіційних урядових справ. Віза A-1 є однією з чотирьох різних віз в категорії візи A: A-1 Visa: Для дипломатів, співробітників консульств, міністрів, послів і членів їх сімей.

Зараз ви читаєте новину «МЗС не дало дипломатичну візу депутатам від "Слуги народу" для поїздки в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути